Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hoisinkyckling med sesamgrönsaker

Det här receptet på hoisinkyckling med sesamgrönsaker ska du testa om du gillar asiatisk mat med en perfekt balans mellan sötma och kryddighet. En mättande, delikat och mycket uppskattad rätt som passar ypperligt att serveras med jasminris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rör ihop tomatpuré, ingefära och hälften av hoisinsåsen.
  3. Lägg kycklingklubborna i en smord, ugnssäker form. Pensla runtom med hälften av hoisinblandningen runtom. Krydda med salt och peppar. Sätt mitt i ugnen ca 30 minuter, täck ev med folie mot slutet om det börjar bränna. Skär ett snitt i den tjockaste kycklingklubban och kontrollera att klar köttsaft kommer ut.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Gör woken under tiden.
  5. Låt bambuskotten rinna av. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och slanta morötterna. Strimla vitkålen.
  6. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok. Fräs lök och morot i oljan ca 2 minuter. Tillsätt vitkål och fortsätt fräsa ca 3 minuter. Lägg ner bambuskotten. Häll på sesamolja och resterande hoisinblandning. Rör runt. Smaka av med salt. Strö över sesamfrön.
  7. Servera kycklingklubborna med grönsaker och ris.

Tips

Ta tillvara skyn från kycklingen och blanda med grönsakerna eller häll över riset. Barnknepet: Smaksätt grönsakerna med sesamolja först vid servering för dem som önskar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 dl hoisinsås
  • 4 kycklingklubbor (gärna majskyckling)
  • 4 port ris (gärna jasmin)
  • 1 burk bambuskott (à 225 g)
  • 1 rödlök
  • 200 g morötter
  • 100 g vitkål
  • 1 msk olja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan