Hoisinkyckling med sesamgrönsaker
Det här receptet på hoisinkyckling med sesamgrönsaker ska du testa om du gillar asiatisk mat med en perfekt balans mellan sötma och kryddighet. En mättande, delikat och mycket uppskattad rätt som passar ypperligt att serveras med jasminris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2011
Ingredienser
4 portioner
1 msk tomatpuré
1 msk finhackad färsk ingefära
1 dl hoisinsås
4 kycklingklubbor (gärna majskyckling)
4 port ris (gärna jasmin)
1 burk bambuskott (à 225 g)
1 rödlök
200 g morötter
100 g vitkål
1 msk olja
2 tsk sesamolja
2 msk sesamfrön
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Receptet är lite oklart? Står att man ska blanda ingefära och tomatpuré med hälften av hoisonsåsen, sedan står det inte vad man ska ha den andra 1/2dl till? Sen undrar jag vad som menas med att man ska pensla runtom kycklingklubborna? Som det står i receptet. Står även runtom 2ggr. Ska inget pensla PÅ kycklingen?
Hanna
2019-04-05Hej Hanna! Ber om ursäkt för att recptet var oklart och vi var tvunga att tillaga det igen. Nu har vi uppdaterat och hoppas det går bra att göra. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-04-16