Sesamlax och pilgrimsmusslor med citronette | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sesamlax och pilgrimsmusslor med citronette

Plocka in nya smaker på midsommarbordet! Laxen är klassisk, men här får den ny skepnad tack vare sesamfrön och pilgrimsmusslor. Servera tillsammans med avokado, champinjoner och mangoldskott, och toppa med en sötsyrlig citronette.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Musslor och lax: Tina pilgrimsmusslorna på hushållspapper, ta ev. bort muskeln som kan sitta på sidan av musslan.
  2. Krydda pilgrimsmusslorna och laxen med salt och nymald peppar. Vänd laxen i sesamfrö.  Stek lax och musslor i oljan i en mycket het panna, ca 30 sekunder på varje sida. Låt det bli kallt.
  3. Citronette: Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda det med olivolja och honung. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  4. Grönsaker: Dela, ta bort kärnan och gröp ur avokadon. Skär den i tärningar och skiva champinjonerna tunt. Lägg mangoldskott, avokado och championjoner på ett fat.
  5. Skiva musslorna och bryt laxen i bitar. Varva musslorna och laxen på grönsakerna och ringla över citronette.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

Receptet är provlagat för 6 port men passar för 8 port på buffébordet.

Ingredienser

Portioner: 6
Musslor och lax
  • 6 pilgrimsmusslor
  • ca 400 g lax rygg, gärna finest
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk sesamfrö
  • 2 msk olja
Citronette
  • 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
Grönsaker
  • 2 avokado
  • 10 champinjoner
  • 65 g röda mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 848 kJ / 203 kCal