Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sesamlax med sweet chili-wokade grönsaker

En fräsch och smakrik wok smaksatt med chili och lime är ett trevligt middagsalternativ. Laxbitarna, som serveras till, blir härligt krispiga med sesampaneringen. Servera med ris och pressad lime för lite extra syrlighet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om den är fryst.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Torka av laxen med hushållspapper. Krydda runtom med salt och peppar.
  4. Häll sesamfröna på en tallrik. Vänd laxfiléerna i sesamfrön.
  5. Stek fisken i 1/3 av oljan ca 10 minuter i en stekpanna. Gör resten under tiden.
  6. Skala, dela och skär löken i tunna klyftor. Fräs löken i resten av oljan ca 2 minuter i en annan stekpanna. Tillsätt wokgrönsakerna och stek ytterligare ca 5 minuter. Rör ner sweet chili, soja och limejuice.
  7. Servera sesamlaxen med wokade grönsaker, kokt ris, limeklyftor och gärna extra sweet chilisås att dippa laxen i.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Skär laxen i mindre bitar innan du panerar den i sesamfröna. På så sätt går det lättare att dippa fisken i sweet chilisås. Kockknepet: Ugnsbakad lax! Ont om stekpannor? Bryn laxen i lite olja på bägge sidor och lägg i en ugnssäker form. Sätt mitt i ugnen 10–15 minuter på 150˚C samtidigt som du tillagar ris och grönsakswok.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (gärna basmati)
  • 4 portionsbitar lax (à 140 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 dl sesamfrön
  • 3 msk olja
  • 1 rödlök
  • 450 g wokgrönsaker
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 msk pressad limejuice
  • limeklyftor till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2995 kJ / 715 kCal