Sesamlax med sweet chili-wokade grönsaker
En fräsch och smakrik wok smaksatt med chili och lime är ett trevligt middagsalternativ. Laxbitarna, som serveras till, blir härligt krispiga med sesampaneringen. Servera med ris och pressad lime för lite extra syrlighet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna basmati)
4 portionsbitar lax (à 140 g)
1 tsk salt
2 krm peppar
1 dl sesamfrön
3 msk olja
1 rödlök
450 g wokgrönsaker
3 msk sweet chilisås
1 msk japansk soja
1/2 msk pressad limejuice
limeklyftor till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2995 KJ / 715 kCal
Fett34.9 g
Kolhydrater63.8 g
Protein35.1 g
Kommentarer