Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sesamlax med currypotatis

Sesamlax med currypotatis är en komplett fiskrätt med goda smaker av röd curry, sesamfrön och chili. Servera laxen och potatisen med gröna ärter och en citronklyfta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i kuber, ca 2x2 cm. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min. Låt potatisen rinna av.
  2. Blanda i yoghurt och currypasta. Krydda laxen med salt och chilipeppar. Vänd laxbitarna i sesamfrön. Stek laxen i olja ca 4 min per sida.
  3. Till servering: Servera laxen med currypotatisen och ärter till.

För alla

Gör Mjölkfri: Matlagningsyoghurten i potatisen kan vi allergi för mjölkprodukter bytas ut mot samma mängd solhavre. Red eventuellt potatisen med 1 msk maizena majsstärkelse (för 4 port).
Currypastan kan innehålla bockhornsklöver som sojaallergiker kan reagera på.

Tips

Får du inte tag på currypasta kan den ersättas med 1-2 tsk vanligt currypulver (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 1/2 msk röd currypasta
  • 4 bitar laxfilé (à ca 125 g)
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 1/2 msk olja
Till servering
  • ärter
Lägg till i inköpslistan