Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Honungs- & sesamrostad kyckling

Smakrik honungs- & sesamrostad kyckling. Marinad av kokosmjölk, chili, ingefära, lime och vitlök ger stuns till rätten. Trevligt upplägg och gott med färsk pasta och en färgglad sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 klubbor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Riv ingefäran och pressa vitlöken. Rör ihop med de andra ingredienserna i en djup bunke.
  2. Putsa rent den nedre delen på kycklingbenen. Lägg dem i marinaden och låt dra i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Lägg kycklingbenen på en oljad plåt. Strö över sesamfröna. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter. Kycklingbenen kan serveras såväl varma som kalla.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Knyt ett snöre runt nedre delen av kycklingbenet, för att undvika kladdiga fingrar på gästerna.

Ingredienser

Portioner: 10 klubbor
  • 10 kycklingben (s k drumsticks)
  • 2 msk sesamfrön
  • olja till plåten
Marinad
  • ca 6 cm färsk ingefära
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk sesamolja
  • 4 msk färskpressad limejuice (4 msk motsvarar ca 2 lime)
  • 4 msk ljus soja (gärna thai-)
  • 1 1/2 dl kokosmjölk
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk hackad röd chilifrukt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 670 kJ / 160 kCal
Fett: 11 g
Läs mer om näringsvärden