Honungs- & sesamrostad kyckling
Smakrik honungs- & sesamrostad kyckling. Marinad av kokosmjölk, chili, ingefära, lime och vitlök ger stuns till rätten. Trevligt upplägg och gott med färsk pasta och en färgglad sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007
Ingredienser
10 klubbor
10 kycklingben (s k drumsticks)
2 msk sesamfrön
olja till plåten
Marinad
ca 6 cm färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
4 msk färskpressad limejuice (4 msk motsvarar ca 2 lime)
4 msk ljus soja (gärna thai-)
1 1/2 dl kokosmjölk
2 msk flytande honung
1 tsk hackad röd chilifrukt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi670 KJ / 160 kCal
Fett11 g
Kommentar
Jättegott! Verkade lite starkt med ingredienserna men i färdigt resultat blev det bara gott och smakrikt, min två-åring mumsade glatt i sig detta. Vi använde färsk pasta som tillägg och det var gott att ringla lite av marinaden över pastan.
Anna
2007-11-28