Honungs- & sesamrostad kyckling

6
1
Honungs- & sesamrostad kyckling

Smakrik honungs- & sesamrostad kyckling. Marinad av kokosmjölk, chili, ingefära, lime och vitlök ger stuns till rätten. Trevligt upplägg och gott med färsk pasta och en färgglad sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Honungs- & sesamrostad kyckling

Ingredienser

10 klubbor
10 kycklingben (s k drumsticks)
2 msk sesamfrön
olja till plåten

Marinad

ca 6 cm färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
4 msk färskpressad limejuice (4 msk motsvarar ca 2 lime)
4 msk ljus soja (gärna thai-)
1 1/2 dl kokosmjölk
2 msk flytande honung
1 tsk hackad röd chilifrukt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Knyt ett snöre runt nedre delen av kycklingbenet, för att undvika kladdiga fingrar på gästerna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Anna

2007-11-28

Jättegott! Verkade lite starkt med ingredienserna men i färdigt resultat blev det bara gott och smakrikt, min två-åring mumsade glatt i sig detta. Vi använde färsk pasta som tillägg och det var gott att ringla lite av marinaden över pastan.

Näringsvärde per portion

Energi 670 KJ / 160 kCal
Fett 11 g
Läs mer om näringsvärden