Honungs- & sesamrostad kyckling
Smakrik honungs- & sesamrostad kyckling. Marinad av kokosmjölk, chili, ingefära, lime och vitlök ger stuns till rätten. Trevligt upplägg och gott med färsk pasta och en färgglad sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007
Ingredienser
10 klubbor
10 kycklingben (s k drumsticks)
2 msk sesamfrön
olja till plåten
Marinad
ca 6 cm färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
4 msk färskpressad limejuice (4 msk motsvarar ca 2 lime)
4 msk ljus soja (gärna thai-)
1 1/2 dl kokosmjölk
2 msk flytande honung
1 tsk hackad röd chilifrukt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Knyt ett snöre runt nedre delen av kycklingbenet, för att undvika kladdiga fingrar på gästerna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi670 KJ / 160 kCal
Fett11 g
Kommentar
Jättegott! Verkade lite starkt med ingredienserna men i färdigt resultat blev det bara gott och smakrikt, min två-åring mumsade glatt i sig detta. Vi använde färsk pasta som tillägg och det var gott att ringla lite av marinaden över pastan.
Anna
2007-11-28