UNDER 30 MIN | Medel

Melon- och gurksalsa

En melon och gurksalsa med smak av nötiga sesamfrön, hett sting från chili och friska toner från lime passar mycket bra som sås till alla sommarens grillrätter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur, skala och skär melonen i ca 1 cm stora tärningar. Skala och dela gurkan på längden. Ta bort kärnorna och skär den i ca 1 cm stora tärningar.
  2. Ansa och skär salladslöken tunt på snedden. Dela, kärna ur och strimla chilin fint.
  3. Tvätta och riv det yttersta av skalet på limen. Pressa ur saften.
  4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna.
  5. Blanda melon, gurka, salladslök, chili, limeskal, limesaft, sesamfrö, sesamolja och olja till en salsa. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Smaksätt gärna salsan med grovhackad koriander.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 galiamelon (à ca 800 g)
  • 1 gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 röd peppar
  • 1 lime finrivet skal och saft
  • 2 msk sesamfrö
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk olja
  • salt
  • svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 675 kJ / 162 kCal