Het nudelsoppa med lax och broccoli
Nudlar med stekt lax och krispig broccoli i en buljong med hetta från ingefära och chili är en mättande och värmande middag. Servera nudelsoppan tillsammans med kokt ägg, salladslök, koriander och sesamfrön.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar (chili)
250 g broccoli
500 g laxfilé utan skinn
2 ägg
1 förp risnudlar (à 180 g)
1 tsk sesamolja
2 grönsaksbuljongtärningar
10 dl vatten
2 msk finriven ingefära
2 msk japansk soja
2 msk färskpressad limejuice
2 dl majskorn
2 finskurna salladslökar
1 kruka koriander
2 msk rostade sesamfrön
1 msk olja
1/2 tsk salt
Till servering
limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2532 KJ / 605 kCal
Fett28 g
Salt3.3 g
Kolhydrater49 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vår familj är inte kräsna men det här var verkligen INTE gott!!!
Malin
2025-01-08Enligt barnen är detta med på topp-fem-listan över värsta mat jag någonsin lagat. Jag tyckte det var helt okej, men inte värt besväret. Rostade sesamfrön fanns inte i affären, vet inte om det var tänkt att man skulle rosta själv, men jag tog vanliga skalade.
Maria
2025-01-05Gott men lite många moment för vardagsmatlagning.
Helena
2024-03-28