Het nudelsoppa med lax och broccoli

Nudlar med stekt lax och krispig broccoli i en buljong med hetta från ingefära och chili är en mättande och värmande middag. Servera nudelsoppan tillsammans med kokt ägg, salladslök, koriander och sesamfrön.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Ingredienser
undefined
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar (chili)
250 g broccoli
500 g laxfilé utan skinn
2 ägg
1 förp risnudlar (à 180 g)
1 tsk sesamolja
2 grönsaksbuljongtärningar
10 dl vatten
2 msk finriven ingefära
2 msk japansk soja
2 msk färskpressad limejuice
2 dl majskorn
2 finskurna salladslökar
1 kruka koriander
2 msk rostade sesamfrön
1 msk olja
1/2 tsk salt
Till servering
limeklyftor
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Tips
Istället för risnudlar kan du använda valfria nudlar, som äggnudlar, ramennudlar eller udonnudlar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2532 KJ / 605 kCal
Fett28 g
Salt3.3 g
Kolhydrater49 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, men jag trodde det skulle vara mer hetta och smak på buljongen
Clara
2023-02-07Gott men kan inte räknas som ”vardagsrecept”. Mer lämplig för helgen. Det gick åt två stekpannor och två kastruller för hela affären.
Christopher
2023-02-01Väldigt gott. Öka mängden salladslök.
Gunilla
2023-01-25