Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé

Betyg 3.6 av 5.47 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé

Tillaga en både enkel och elegant fiskrätt. Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé är en superb måltid med smaker av fetaost, lime, kapris och dill. Servera med spenat eller fullkornspasta.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g fiskfiléer hokifilé eller gös, hajmal.
ca 100 g smulad fetaost
2 dl lätt crème fraiche
2 msk kapris
2 msk hackad dill
1 - 2 tsk rivet limeskal
1/2 dl riven smakrik ost (t ex svecia eller italiensk pecorino)
1 - 2 msk sesamfrö (gärna rostade)
1 tsk salt
1 krm pepparmix
dillvippa till garnering

Gör så här

00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Kanongott! Vi använde gösfilé. Riktig "bjudmat".

    Anders

  • Gjorde enligt receptet och det blev väldigt bra. Nästa gång ska jag dock minska andelen lime och utesluta kaprisen. Annars ett kanonrecept.

    Martin

  • Jag tog 4dl creme fresh och tog bort kaprisen,det här så himla gott!!!

    Viktoria

Näringsvärde per portion

Energi2600 KJ / 620 kCal
Fett22 g

Testa liknande recept

  • Pastramigös
    Betyg 2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dillfisk med tapenade
    Betyg 1.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Thailändsk soppgryta
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad