Medelhavsfisk | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Medelhavsfisk

Som namnet antyder har denna fiskrätt fått smak av typiskt sydeuropeiska ingredienser som körsbärstomater och provencalska örter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skölj och skiva potatisen i ca 1/2 cm tjocka skivor och zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och klyfta paprikan. Skala och klyfta löken.
  4. Blanda alla grönsaker på en plåt tillsammans med olivoljan och örtkryddorna. Krydda med salt och peppar.
  5. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  6. Tag ut plåten och sänk ugnstemperaturen till 200°C. Lägg fisken ovanpå grönsakerna, salta och peppra och baka ytterligare 10 minuter mitt i ugnen.
  7. Servera med en klick yoghurt.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 520 g torskfiléer
  • 600 g fast potatis
  • 1 zucchini
  • 2 röda paprikor
  • 2 rödlökar
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 1/2 msk frysta örtkryddor Provencale
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 1/2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1506 kJ / 362 kCal