Sensommarens godaste bulgursallad
Söt persika, salt fetaost, ruccola med lätt bitterhet och syrlig dressing med lime och mynta. Njut av en matig bulgursallad med grundsmaker i harmoni.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012
Ingredienser
4 portioner
2 dl hel bulgur
1 msk konc grönsaksfond
2 persikor
1 avokado (gärna stor)
250 g körsbärstomater
1/2 påse rucola (à 65 g)
150 g fetaost
svartpeppar
Myntadressing
1/2 dl finhackad mynta
finrivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limejuice
3 msk olivolja
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1858 KJ / 444 kCal
Fett25 g
Salt2.4 g
Kolhydrater37 g
Protein15 g
Kommentarer
Mycket god dressing
Birgitta
2022-08-24Mycket god, toppar med svarta Oliver!
Karin
2021-08-30Bytte ut fetaosten mot halloumi som jag stekte gyllenbrun. Toppat med pinjenötter. Fantastiskt gott!
Anna
2021-07-23