Sensommarens godaste bulgursallad

Betyg 4.6 av 5.
31 personer har röstat
6
Sensommarens godaste bulgursallad

Söt persika, salt fetaost, ruccola med lätt bitterhet och syrlig dressing med lime och mynta. Njut av en matig bulgursallad med grundsmaker i harmoni.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Sensommarens godaste bulgursallad

Ingredienser

4 portioner
2 dl hel bulgur
1 msk konc grönsaksfond
2 persikor
1 avokado (gärna stor)
250 g körsbärstomater
1/2 påse rucola (à 65 g)
150 g fetaost
svartpeppar

Myntadressing

1/2 dl finhackad mynta
finrivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limejuice
3 msk olivolja
1 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god dressing

Birgitta

2022-08-24

Mycket god, toppar med svarta Oliver!

Karin

2021-08-30

Bytte ut fetaosten mot halloumi som jag stekte gyllenbrun. Toppat med pinjenötter. Fantastiskt gott!

Anna

2021-07-23

Näringsvärde per portion

Energi1858 KJ / 444 kCal
Fett25 g
Salt2.4 g
Kolhydrater37 g
Protein15 g

Testa liknande recept

O`boypudrade persikohalvor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad persika med pistagehonung och vaniljglass
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tabbouleh med linser
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mango lassi med persika
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Persikovårrulle
Betyg 2.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peach-Melbasylt
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga