Sensommarens godaste bulgursallad

24
3
Sensommarens godaste bulgursallad

Söt persika, salt fetaost, ruccola med lätt bitterhet och syrlig dressing med lime och mynta. Njut av en matig bulgursallad med grundsmaker i harmoni.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Sensommarens godaste bulgursallad

Ingredienser

4 portioner
2 dl
hel bulgur
1 msk
konc grönsaksfond
2
persikor
1
avokado (gärna stor)
250 g
körsbärstomater
1/2
påse rucola (à 65 g)
150 g
fetaost
-
svartpeppar

Myntadressing

1/2 dl
finhackad mynta
finrivet skal av 1
lime
1 msk
färskpressad limejuice
3 msk
olivolja
1 krm
salt

För alla

Fri från ägg, men kontrollera noga innehållet i fonden.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete, ris eller bönor.
Gör laktosfri: kontrollera fonden. Använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden och ersätt fetaost med tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Emelie

2020-10-10

God att äta både ljummen eller kall

Ulf mikael

2020-07-06

Kalorimängden stämmer inte på näringsvärdena. Dock var det en väldigt god sallad.

Redaktionen ICAse

2020-07-07

Hej Ulf Mikael! Roligt att du gillar receptet och tack för din uppmärksamhet. Vi har nu räknat om receptet och uppdaterat näringsvärdet på salladen. Hälsningar Ulrika

Danielle

2013-09-17

Det här receptet är underbart! Perfekt sommarmat, går även annars med, godast nylagad, men supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 1858 KJ / 444 kCal
Fett 25 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 37 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept