Sensommarens godaste bulgursallad

Betyg 4.6 av 5.
31 personer har röstat
6
Sensommarens godaste bulgursallad

Söt persika, salt fetaost, ruccola med lätt bitterhet och syrlig dressing med lime och mynta. Njut av en matig bulgursallad med grundsmaker i harmoni.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Sensommarens godaste bulgursallad

Ingredienser

4 portioner
2 dl  hel bulgur
1 msk  konc grönsaksfond
2   persikor
1   avokado (gärna stor)
250 g  körsbärstomater
1/2   påse rucola (à 65 g)
150 g  fetaost
svartpeppar

Myntadressing

1/2 dl  finhackad mynta
finrivet skal av 1   lime
1 msk  färskpressad limejuice
3 msk  olivolja
1 krm  salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god dressing

Birgitta

2022-08-24

Mycket god, toppar med svarta Oliver!

Karin

2021-08-30

Bytte ut fetaosten mot halloumi som jag stekte gyllenbrun. Toppat med pinjenötter. Fantastiskt gott!

Anna

2021-07-23

Näringsvärde per portion

Energi1858 KJ / 444 kCal
Fett25 g
Salt2.4 g
Kolhydrater37 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Tabbouleh med linser
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
O`boypudrade persikohalvor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Peach-Melbasylt
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tropisk barnfruktpuré
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad persika
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad persika med bacon och tallsalt
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga