Sensommarens godaste bulgursallad

Betyg 4.6 av 5.
30 personer har röstat
6
Sensommarens godaste bulgursallad

Söt persika, salt fetaost, ruccola med lätt bitterhet och syrlig dressing med lime och mynta. Njut av en matig bulgursallad med grundsmaker i harmoni.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Sensommarens godaste bulgursallad

Ingredienser

4 portioner
2 dl  hel bulgur
1 msk  konc grönsaksfond
2   persikor
1   avokado (gärna stor)
250 g  körsbärstomater
1/2   påse rucola (à 65 g)
150 g  fetaost
svartpeppar

Myntadressing

1/2 dl  finhackad mynta
finrivet skal av 1   lime
1 msk  färskpressad limejuice
3 msk  olivolja
1 krm  salt

För alla

Fri från ägg, men kontrollera noga innehållet i fonden.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete, ris eller bönor.
Gör laktosfri: kontrollera fonden. Använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden och ersätt fetaost med tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god dressing

Birgitta

2022-08-24

Mycket god, toppar med svarta Oliver!

Karin

2021-08-30

Bytte ut fetaosten mot halloumi som jag stekte gyllenbrun. Toppat med pinjenötter. Fantastiskt gott!

Anna

2021-07-23

Näringsvärde per portion

Energi1858 KJ / 444 kCal
Fett25 g
Salt2.4 g
Kolhydrater37 g
Protein15 g

Testa liknande recept

O`boypudrade persikohalvor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Peach-Melbasylt
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tabbouleh med linser
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad persika med bacon och tallsalt
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad persika med pistagehonung och vaniljglass
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad persika
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga