Sensommarens godaste bulgursallad

29
6
Sensommarens godaste bulgursallad

Söt persika, salt fetaost, ruccola med lätt bitterhet och syrlig dressing med lime och mynta. Njut av en matig bulgursallad med grundsmaker i harmoni.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Sensommarens godaste bulgursallad

Ingredienser

4 portioner
2 dl hel bulgur
1 msk konc grönsaksfond
2 persikor
1 avokado (gärna stor)
250 g körsbärstomater
1/2 påse rucola (à 65 g)
150 g fetaost
svartpeppar

Myntadressing

1/2 dl finhackad mynta
finrivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limejuice
3 msk olivolja
1 krm salt

För alla

Fri från ägg, men kontrollera noga innehållet i fonden.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete, ris eller bönor.
Gör laktosfri: kontrollera fonden. Använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden och ersätt fetaost med tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Birgitta

2022-08-24

Mycket god dressing

Karin

2021-08-30

Mycket god, toppar med svarta Oliver!

Anna

2021-07-23

Bytte ut fetaosten mot halloumi som jag stekte gyllenbrun. Toppat med pinjenötter. Fantastiskt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1858 KJ / 444 kCal
Fett 25 g
Salt 24 g
Kolhydrater 37 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden