Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sensommarens godaste bulgursallad

Söt persika, salt fetaost, ruccola med lätt bitterhet och syrlig dressing med lime och mynta. Njut av en matig bulgursallad med grundsmaker i harmoni.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen, men byt ut saltet mot grönsaksfond.
  2. Dela, kärna ur och skär persikor och avokado i grova bitar. Dela körsbärstomaterna.
  3. Myntadressing: Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Krydda med salt.
  4. Blanda först bulgurn med myntadressingen. Blanda sedan med persikor, avokado, tomater, och ruccola.
  5. Lägg upp på ett fat och strö över smulad fetaost. Mal över lite svartpeppar.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera fonden.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete, ris eller bönor.
Gör laktosfri: kontrollera fonden. Använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden och ersätt fetaost med tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl hel bulgur
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 2 persikor
  • 1 avokado (gärna stor)
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
  • 150 g fetaost
  • svartpeppar
Myntadressing
  • 1/2 dl finhackad mynta
  • finrivet skal av 1 lime
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 633 kJ / 151 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept