Persiko- och blåbärssallad med mandelsmulor och gräddfilskräm

6
0
Persiko- och blåbärssallad med mandelsmulor och gräddfilskräm

En fräsch fruktsallad på blåbär och persika smaksatt med mynta. Servera med en sötsyrlig kräm på gräddfil, grädde, florsocker och lime. Toppa med krossade mandelskorpor för härligt krisp!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Persiko- och blåbärssallad med mandelsmulor och gräddfilskräm

Ingredienser

4 portioner
3 dl
gräddfil
4
persikor
2 dl
blåbär
1
kruka mynta
1 dl
vispgrädde
1 1/2 msk
florsocker
1 tsk
finrivet limeskal
4
skorpor med mandel

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria mandelskorpor.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1465 KJ / 350 kCal
Fett 22 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 31 g
Protein 5.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept