Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Persiko- och blåbärssallad med mandelsmulor och gräddfilskräm

En fräsch fruktsallad på blåbär och persika smaksatt med mynta. Servera med en sötsyrlig kräm på gräddfil, grädde, florsocker och lime. Toppa med krossade mandelskorpor för härligt krisp!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll gräddfilen i ett kaffefilter. Ställ kallt minst 20 minuter, gärna 1 timme, så att vasslen rinner bort.
  2. Skär persikorna i tärningar och blanda med blåbären i en skål. Strimla myntabladen och vänd ner.
  3. Vispa grädde, florsocker och limeskal fast. Vänd ner i gräddfilen. Krossa skorporna och servera till salladen och gräddfilskrämen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria mandelskorpor.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl gräddfil
  • 4 persikor
  • 2 dl blåbär
  • 1 kruka mynta
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk florsocker
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 4 skorpor med mandel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1465 kJ / 350 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer