Sensommarens godaste bulgursallad

Söt persika, salt fetaost, ruccola med lätt bitterhet och syrlig dressing med lime och mynta. Njut av en matig bulgursallad med grundsmaker i harmoni.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Ingredienser
4 portioner
2 dl hel bulgur
1 msk konc grönsaksfond
2 persikor
1 avokado (gärna stor)
250 g körsbärstomater
1/2 påse rucola (à 65 g)
150 g fetaost
svartpeppar
Myntadressing
1/2 dl finhackad mynta
finrivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limejuice
3 msk olivolja
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1858 KJ / 444 kCal
Fett25 g
Salt2.4 g
Kolhydrater37 g
Protein15 g
Kommentarer
8 stJag tog honungsmelon istället för persika pga allergi och det var jättegott!
Nina
Väldigt gott! Hittade ingen persika så tog mango istället
Helena
Mycket god dressing
Birgitta
Mycket god, toppar med svarta Oliver!
Karin
Bytte ut fetaosten mot halloumi som jag stekte gyllenbrun. Toppat med pinjenötter. Fantastiskt gott!
Anna
God att äta både ljummen eller kall
Emelie
Kalorimängden stämmer inte på näringsvärdena. Dock var det en väldigt god sallad.
Ulf mikael
Hej Ulf Mikael! Roligt att du gillar receptet och tack för din uppmärksamhet. Vi har nu räknat om receptet och uppdaterat näringsvärdet på salladen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Det här receptet är underbart! Perfekt sommarmat, går även annars med, godast nylagad, men supergott!
Danielle