Senapsstuvad brysselkål

Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Senapsstuvad brysselkål

Har du provat att stuva brysselkål med senap? Resultatet blir krämigt och smakrikt där mild gräddighet möter senapens syrliga sting. Servera som vardagsrätt till stekt falukorv eller uppdatera julbordets kokta brysselkål.  

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

En gjutjärnspanna med brysselkål i en senapsstuvning.

Ingredienser

4-6 portioner
500 g brysselkål (färsk eller fryst)
3 dl vispgrädde
1/2 dl skånsk senap
1 msk bruna eller gula senapsfrön
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

00:05:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per port på 4 portioner.
Energi1492 KJ / 357 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater11 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Tunnbrödssnittar med skinka
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokt brysselkål
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad