Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Senapsströmming med mos

Du som gillar strömming kommer med all säkerhet att gilla det här receptet. Strömmingen panerar du i en smakrik senapsblandning och fisken är lysande tillsammans med det fluffiga potatismoset.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 låda portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatismos: Skala och koka potatisen. Häll av kokvattnet.
  2. Mosa potatisen och rör i mjölk och finklippt kryddgrönt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rör ihop äggulan med senap och lite salt. Vänd strömmingen i röran och därefter i grahamsmjöl.
  4. Stek strömmingen gyllengul i smör och på medelvärme.
  5. Servera strömmingen med potatismoset, gröna ärter och citron.

Ingredienser

Portioner: 1 låda
  • 3 rensade strömmingar
  • 1 äggula
  • 2 msk osötad fransk senap
  • 2 msk grahamsmjöl
  • 2 krm salt
  • 1 msk smör eller margarin
Potatismos
  • 3 potatisar
  • 3 msk mjölk
  • 1 dl finskuren dill, gräslök och/eller purjolök
  • salt
  • vitpeppar
Till servering
  • gröna ärter
  • citron
Lägg till i inköpslistan