Senapsstekt gårdskyckling med brysselkål och vörtsmulor

Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Senapsstekt gårdskyckling med brysselkål och vörtsmulor

Den här senapsstekta gårdskycklingen får sällskap av apelsindoftande brysselkål och knaperstekta vörtbrödssmulor. Perfekt middag någon av mellandagarna!

Senapsstekt gårdskyckling med brysselkål och vörtsmulor

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

1 gårdskyckling (à 1,3 kg)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 krukar persilja
3 msk skånsk senap
4 msk olivolja

Vörtbrödssmul

2 skivor vörtbröd
1 msk smör
1/2 kruka persilja

Brysselkål

1 apelsin
1 gul lök
500 g brysselkål
2 msk olivolja
2 dl vispgrädde
salt
svartpeppar

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3189 KJ / 763 kCal
Fett50.7 g
Salt2.6 g
Kolhydrater20.8 g
Protein53.1 g

Testa liknande recept

  • Brysselkål med getost och fikon
    Betyg 3.2 av 5.54 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Senapsstuvad brysselkål
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad