Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Senapsmajo på burk

Stadig majonnäs gjord av grovkornig senap, äppelcidervinäger och rivet apelsinskal. En smaskig senapsmajo som du häller upp i en fin burk. Ett gott tillbehör till din egen mat, eller en trevlig gåva att ta med till middagsvärden.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 burk portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda grovkornig senap, äggula, finrivet skal av en apelsin, timjan och äppelcidervinäger.
  2. Droppa i neutral olja under kraftig vispning till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll upp majonnäsen i en fin burk.

Ingredienser

Portioner: 1 burk
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 äggula
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 dl neutral olja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan