Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lök- och ostbröd

Detta recept ger dig ett suveränt gott bröd! Forma ett runt bröd av den knådade degen och låt det sedan jäsa ett tag innan du gräddar brödet i nedre delen av ugnen. Avnjut ditt vackra, mumsiga lök- och ostbröd ljummet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva lökarna ganska grovt. Fräs dem på svag värme i olja ca 5 min. Blanda i senapen och låt allt svalna.
  2. Häll mjöl och salt i degbunken. Värm mjölken till 37°C och lös upp jästen i lite av mjölken. Häll ner jäst och mjölk i mjölet tillsammans med ägget, osten och det mesta av löken med oljan som är kvar i pannan. Spar lite lök och ost att strö ovanpå brödet.
  3. Arbeta ihop degen och knåda den ca 5 min på lätt mjölat bakbord eller i maskin. Forma den till ett runt bröd och lägg på smord plåt eller bakplåtspapper. Gör några cm-djupa skåror i brödet.
  4. Pensla det med mjölk eller ägg och strö över lite lök och ost. Täck med oljad plastfilm och låt jäsa ca 45 min.
  5. Grädda brödet i 200°C i nedre delen av ugnen 35-40 min. Låt det svalna på galler och ät det ljummet.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 6 små schalottenlökar (6 små lökar motsvarar ca 300 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk grovkornig senap
  • 8 1/2 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 ägg
  • 2 dl riven ost t ex cheddar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 720 kJ / 170 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden