Lök- och ostbröd
Detta recept ger dig ett suveränt gott bröd! Forma ett runt bröd av den knådade degen och låt det sedan jäsa ett tag innan du gräddar brödet i nedre delen av ugnen. Avnjut ditt vackra, mumsiga lök- och ostbröd ljummet.
Ingredienser
1 portion
6 små schalottenlökar (6 små lökar motsvarar ca 300 g)
2 msk olivolja
1 msk grovkornig senap
8 - 8 1/2 dl vetemjöl special
1 tsk salt
2 dl mjölk
25 g jäst
1 ägg
2 dl riven ost t ex cheddar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi720 KJ / 170 kCal
Fett4.5 g
Kommentar
Suveränt gott. Men i stället för charlotten lök använde jag vanlig röd lök och som senap använde jag honung senap fråm Rånnemåla Bigård. Men tyvärr tycker jag nog att det här brödet bör ätas samma dag det gräddas annars så varken håller det bra eller smakar lika gott.
Tina
2010-12-18