Lök- och ostbröd

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
1
Lök- och ostbröd

Detta recept ger dig ett suveränt gott bröd! Forma ett runt bröd av den knådade degen och låt det sedan jäsa ett tag innan du gräddar brödet i nedre delen av ugnen. Avnjut ditt vackra, mumsiga lök- och ostbröd ljummet.

Lök- och ostbröd

Ingredienser

1 portion
6   små schalottenlökar (6 små lökar motsvarar ca 300 g)
2 msk  olivolja
1 msk  grovkornig senap
8 - 8 1/2 dl  vetemjöl special
1 tsk  salt
2 dl  mjölk
25 g  jäst
1   ägg
2 dl  riven ost t ex cheddar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Suveränt gott. Men i stället för charlotten lök använde jag vanlig röd lök och som senap använde jag honung senap fråm Rånnemåla Bigård. Men tyvärr tycker jag nog att det här brödet bör ätas samma dag det gräddas annars så varken håller det bra eller smakar lika gott.

Tina

2010-12-18

Näringsvärde per portion

Energi720 KJ / 170 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Miniburgare med senapsdressing
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Morgonfrallor med kli
Betyg 2.8 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Källarfranska
Betyg 4.8 av 5.
127 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Majsbröd
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtbröd med ost
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färska morgonbröd
Betyg 3.1 av 5.
69 personer har röstat
Över 60 min att tillaga