Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Rostad potatis med senapskräm

Servera rostad potatis med rädisor och senapskräm som tillbehör till midsommarlunchen, eller bara som en god och somrig potatissallad. Senapskrämen svänger du enkelt ihop av crème fraiche, matyoghurt, senap, vinäger och dragon.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela och lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt och blanda med oljan, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter tills den är gyllene.
  3. Senapskräm: Rör ihop alla ingredienser och smaksätt med salt och peppar.
  4. Ansa, skölj och halvera rädisorna. Lägg potatisen på ett fat med rädisorna och ringla över krämen. Toppa gärna med färsk dragon.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och turkisk yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 8-10
  • 1 1/2 kg delikatesspotatis
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Senapskräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk hackad färsk dragon (2 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 1 knippe rädisor (ca 300 g)
  • färsk dragon
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1177 kJ / 280 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer