Rostad potatis med senapskräm
Servera rostad potatis med rädisor och senapskräm som tillbehör till midsommarlunchen, eller bara som en god och somrig potatissallad. Senapskrämen svänger du enkelt ihop av crème fraiche, matyoghurt, senap, vinäger och dragon.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
8-10 portioner
1 1/2 kg delikatesspotatis
1 msk rapsolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Senapskräm
2 dl crème fraiche
1 dl turkisk yoghurt
1 msk dijonsenap
2 msk grovkornig senap
1/2 msk äppelcidervinäger
2 msk hackad färsk dragon (2 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
2 krm salt
2 krm peppar
1 knippe rädisor (ca 300 g)
färsk dragon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1177 KJ / 280 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater36 g
Protein5 g
Kommentar
ska den serveras varm eller går det lika bra kall?
Siv
2019-06-24Hej Siv! Ljummen eller kall är godast. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-06-25