Rostad potatis med senapskräm

3
1
Rostad potatis med senapskräm

Servera rostad potatis med rädisor och senapskräm som tillbehör till midsommarlunchen, eller bara som en god och somrig potatissallad. Senapskrämen svänger du enkelt ihop av crème fraiche, matyoghurt, senap, vinäger och dragon.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Rostad potatis med senapskräm

Ingredienser

8-10
1 1/2 kg delikatesspotatis
1 msk rapsolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Senapskräm

2 dl crème fraiche
1 dl turkisk yoghurt
1 msk dijonsenap
2 msk grovkornig senap
1/2 msk äppelcidervinäger
2 msk hackad färsk dragon (2 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
2 krm salt
2 krm peppar
1 knippe rädisor (ca 300 g)
färsk dragon

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och turkisk yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Siv

2019-06-24

ska den serveras varm eller går det lika bra kall?

Redaktionen ICAse

2019-06-25

Hej Siv! Ljummen eller kall är godast. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1177 KJ / 280 kCal
Fett 12 g
Salt 1 g
Kolhydrater 36 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden