Rostad potatis med senapskräm

2
1
Rostad potatis med senapskräm

Servera rostad potatis med rädisor och senapskräm som tillbehör till midsommarlunchen, eller bara som en god och somrig potatissallad. Senapskrämen svänger du enkelt ihop av crème fraiche, matyoghurt, senap, vinäger och dragon.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Rostad potatis med senapskräm

Ingredienser

8-10
1.5 kg
delikatesspotatis
1 msk
rapsolja
0.5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

Senapskräm

2 dl
crème fraiche
1 dl
turkisk yoghurt
1 msk
dijonsenap
2 msk
grovkornig senap
0.5 msk
äppelcidervinäger
2 msk
hackad färsk dragon (2 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
2 krm
salt
2 krm
peppar
1
knippe rädisor (ca 300 g)
-
färsk dragon

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och turkisk yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Siv

6/24/2019

ska den serveras varm eller går det lika bra kall?

Redaktionen ICAse

6/25/2019

Hej Siv! Ljummen eller kall är godast. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1177 KJ / 280 kCal
Fett 12 g
Salt 1 g
Kolhydrater 36 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept