Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Potatishalvor med salt topping

Bjud dina gäster på delikata potatishalvor med salt topping. Medan din nykokta potatis svalnar så gör du en mumsig mousse av crème fraiche, lök och lyxig stenbitsrom. Servera dina kalla potatishalvor med små mousseägg på toppen. Vackert och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna av och kallna.
  2. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 min.
  3. Skala och finhacka rödlöken. Hacka ca hälften av gräslöken. Blanda crème fraichen med de båda löksorterna. Vänd försiktigt i stenbitsromen och smaka av med salt och citronpeppar.
  4. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt. (max 800 W) ca 10 sek. Häll gelatinet i en fin stråle i romblandningen under försiktig omröring. Ställ moussen kallt att stelna ca 2 tim.
  5. Halvera potatisen och skär bort en liten platta i botten så att de står stadigt. Ställ potatisen på ett serveringsfat.
  6. Forma moussen till små ägg med en liten sked och lägg ett ägg på varje potatis. Stick i ett par gräslökstrån i varje "ägg" och servera med knäckerbröd och ost.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg färskpotatis
  • 5 gelatinblad
  • 1 rödlök
  • 1 knippa gräslök
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 1 burk röd stenbitsrom (à 100 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer