Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Griljera kycklingjulskinka

Kycklingjulskinka är ett perfekt alternativ istället för den klassiska julskinkan. Griljeringen gör du på nolltid med några få ingredienser och en snabb vända i ugnen. Tips: servera din julskinka av kyckling på ditt favoritbröd med krämig färskost, krasse och färska fikon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rör ihop senap, äggula och hälften av majsstärkelsen. 
  3. Lägg skinkan på ett ugnssäkert fat. 
  4. Torka av skinkan med hushållspapper. Sikta över resterande majsstärkelse på ovansidan av skinkan och gnid in den. Bred griljeringen över skinkan och strö på ströbrödet. 
  5. Griljera skinkan mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills den fått fin färg. Låt den kallna.
  6. Till servering: Gärna knäckebröd, färskost, skivade färska fikon, krasse och rostad lök


För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: väl glutenfria produkter av ströbröd, bröd och rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 5 msk svensk senap
  • 1 äggula
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 kycklingjulskinka
  • 1 msk ströbröd
Till servering
  • knäckebröd
  • färskost
  • skivade färska fikon
  • krasse
  • rostad lök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer