Crème fraichesås med pepparrot

Denna lättlagade crème fraichesås med pepparrot är helt underbart god. Du gör den redan några timmar före servering genom att blanda crème fraiche med de övriga ingredienserna. Förvara den lena såsen svalt och övertäckt.

Ingredienser
4 portioner
2 tsk färskpressad citronjuice
2 msk färsk riven pepparrot
2 dl crème fraiche
salt
peppar
3 msk finhackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fungerar det att göra såsen en dag i förväg?
Ulrika
2024-05-05Hej ulrika! Det går bra att göra såsen dagen innan om du inte har i all pepparot. Bäst är att spara lite pepparot till serveringsdagen så inte såsen blir för stark. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-0614 dl??
Staffan
2023-06-27Tack Staffan och Love för era kommentarer. Våra kockar har nu sett över receptet och anpassat det till 4 portioner. Vi har lagt mängderna till 25 portions receptet i tipstexten för den som önskar laga mat för många. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-06Det här var en väldigt fräsh sås som funkar utmärkt till fisk. Gott gott. Sen kanske man får dimensionera receptet till den storlek man tycker passar bäst. 14 dl cremefraise är ganska mycket.
Love
2008-11-17