Basilika- och fetaknyten

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
1
Basilika- och fetaknyten

Dessa mumsiga, fyllda knyten passar ypperligt som förrätt, drinktilltugg eller till buffén. Fyllningen har en fin sälta som passar med den krämiga ostdegen du gör knytena av. Servera de nygräddade, små basilika- och fetaknytena avsvalnade.

Basilika- och fetaknyten

Ingredienser

4 portioner
3 dl  vetemjöl
1 dl  riven ost
125 g  smör eller margarin
2 msk  vatten

Fyllning

1 l  purjolök
100 g  fetaost
1   kruka basilika
1 msk  kapris
2 krm  grovmald svartpeppar

Pensling

1   ägg
2 msk  vallmofrö

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

En total katastrof. Fyllningen var i och för sig god, men jag rekommenderar definitivt till att köpa färdig smördeg.

Tina

2010-12-18

Näringsvärde per portion

Energi500 KJ / 120 kCal
Fett8.5 g

Testa liknande recept

Brytbröd med parmesanost
Betyg 3.9 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matiga muffins
Betyg 2.2 av 5.
22 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Feta och olivfyllt bröd
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödlöksfoccatia med feta och oregano
Betyg 2.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sallad med melon, kapris och feta
Betyg 2.6 av 5.
165 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffranspotatis
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga