Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Basilika- och fetaknyten

Dessa mumsiga, fyllda knyten passar ypperligt som förrätt, drinktilltugg eller till buffén. Fyllningen har en fin sälta som passar med den krämiga ostdegen du gör knytena av. Servera de nygräddade, små basilika- och fetaknytena avsvalnade.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjöl, ost, matfett och vatten, gärna i en matberedare. Linda in degen i plastfolie och låt vila i kylskåp ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Fyllning: Skölj, ansa och finhacka purjolöken. Skär fetaosten i små tärningar. Repa bladen från basilikan och finhacka dem. Blanda ihop purjo, feta, basilika och kapris. Smaksätt med peppar.
  4. Kavla ut degen till en rektangel 50x30 cm på mjölad arbetsbänk eller mellan plastfolie. Skär ut 15 rutor i degen (för 4 port). Fördela fyllningen på rutorna. Ta upp kanterna och tryck till i mitten. Lägg knytena på bakpappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg. Strö på vallmofrö.
  5. Grädda i ca 15 min. Låt svalna på galler. Servera knytena som förrätt, drink tilltugg eller på buffebordet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl riven ost
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
Fyllning
  • 1 l purjolök
  • 100 g fetaost
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk kapris
  • 2 krm grovmald svartpeppar
Pensling
  • 1 ägg
  • 2 msk vallmofrö
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 500 kJ / 120 kCal
Fett: 8,5 g
Läs mer om näringsvärden