Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Senapsbearnaise

Ett fantastiskt recept på en kryddig bearnaise. Du gör såsen av bland annat smör, ägg, dijonsenap, cornichoner och gräslök. Hemgjord senapsbearnaise är svårslaget!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smör på svag värme.
  2. Vispa äggulor, dijonsenap och dragonvinäger i en kastrull som ställs i en större kastrull med sjudande vatten. Vispa kraftigt tills såsen tjocknar.
  3. Ta kastrullen ur vattenbadet och vispa ner det smälta smöret, lite i taget. Ta inte med bottensatsen i smöret.
  4. Tillsätt finhackade cornichoner, finhackad gräslök, worcestersås och salt.

Tips

Var försiktig då den värms för att inte riskera att den skär sig. Se till att alla ingredienser håller samma temperatur. Om den ändå skulle skära sig så börja om med en ny äggula och vispa i lite av den skurna såsen i taget.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 350 g smör
  • 4 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 dl dragonvinäger
  • vatten
  • 2 msk finhackade cornichons
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 tsk worcestersås
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer