Egen majonnäs
Vill du imponera på dina gäster måste du självfallet göra din egen majonnäs, ett gott tillbehör till mat eller som dip. Med citron och dijonsenap smaksätter du ägg, oljor och vinäger, därefter är majonnäsen redo att avnjutas.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
Ingredienser
4 dl
2 äggula
1 tsk rödvins- eller vitvinsvinäger
1/2 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk dijonsenap
2 dl neutral rapsolja
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi7848 KJ / 1875 kCal
Fett208 g
Salt4 g
Kolhydrater3 g
Protein5 g
Kommentar
En något mesig, fadd smak. Nästa gång ska jag pröva ett recept med mer vinäger och mindre olja.
Jeanette
2024-09-28