Egen majonnäs

Betyg 3.1 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Egen majonnäs

Vill du imponera på dina gäster måste du självfallet göra din egen majonnäs, ett gott tillbehör till mat eller som dip. Med citron och dijonsenap smaksätter du ägg, oljor och vinäger, därefter är majonnäsen redo att avnjutas.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Egen majonnäs

Ingredienser

4 dl
2 äggula
1 tsk rödvins- eller vitvinsvinäger
1/2 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk dijonsenap
2 dl neutral rapsolja
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.39 personer har röstat

Kommentar

En något mesig, fadd smak. Nästa gång ska jag pröva ett recept med mer vinäger och mindre olja.

Jeanette

2024-09-28

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi7848 KJ / 1875 kCal
Fett208 g
Salt4 g
Kolhydrater3 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Enkel bearnaisesås
Betyg 4 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Fransk dressing
Betyg 3.1 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Aioli
Betyg 3.3 av 5.265 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Chilibearnaise
Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Laxtartar med lakritsmajonnäs
Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rödbetor med aioli och svarta oliver
Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad