Egen majonnäs

Betyg 3.1 av 5.
39 personer har röstat
1
Egen majonnäs

Vill du imponera på dina gäster måste du självfallet göra din egen majonnäs, ett gott tillbehör till mat eller som dip. Med citron och dijonsenap smaksätter du ägg, oljor och vinäger, därefter är majonnäsen redo att avnjutas.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Egen majonnäs

Ingredienser

4 dl
2 äggula
1 tsk rödvins- eller vitvinsvinäger
1/2 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk dijonsenap
2 dl neutral rapsolja
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
39 personer har röstat

Kommentar

En något mesig, fadd smak. Nästa gång ska jag pröva ett recept med mer vinäger och mindre olja.

Jeanette

2024-09-28

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi7848 KJ / 1875 kCal
Fett208 g
Salt4 g
Kolhydrater3 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Enkel bearnaisesås
Betyg 4 av 5.
33 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fransk dressing
Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chilibearnaise
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxtartar med lakritsmajonnäs
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varmrökt lax med citronpicklad blomkål och örtmajo
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökt lammstek med örtmajonnäs på knäcke
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga