Senapsbakad laxfilé med pepparrotssås
En middag med intensiva smaker både från den senapsbakade laxfilén och från den stingiga pepparrotssåsen. Tillsammans med de lysande rotfrukterna blir rätten komplett och underbar.
Ingredienser
4 portioner
4 skinn- och benfria laxfiléer (à 150 g)
4 tsk skånsk grovkornig senap
1 tsk salt
1 krm peppar
Rotfrukter
1 stor morot
1 stor palsternacka
1 liten kålrot
4 fasta potatisar
olja till stekning
4/5 tsk salt
1 krm peppar
Sås
1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl mjölk
ca 1 - 1 1/2 msk socker
1 msk riven pepparrot (tub)
1/2 msk majsstärkelse
2 - 2 1/2 tsk ättiksprit (12%)
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2043 KJ / 488 kCal
Kommentarer
Så fruktansvärt god! Helt otippad blandning👍 Jag la till lite socker och pepparrot, för att få den balans på smaken jag ville ha med mycket bra resultat❤️
Anneli
2020-05-26Så fruktansvärt god! Helt otippad blandning
Anneli
2020-05-26Detta är inte gott. Framför allt blev såsen rent av motbjudande och pepparrotssmaken framträdde inte alls. Laxen smakade inte mycket annat än senap. Verkligen att krångla till det och till det sämre - lax och pepparrot i enkel sammansättning är ju så gott!
Gertrud
2009-11-11