Senapsbakad laxfilé med pepparrotssås

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
7
Senapsbakad laxfilé med pepparrotssås

En middag med intensiva smaker både från den senapsbakade laxfilén och från den stingiga pepparrotssåsen. Tillsammans med de lysande rotfrukterna blir rätten komplett och underbar.

Senapsbakad laxfilé med pepparrotssås

Ingredienser

4 portioner
4 skinn- och benfria laxfiléer (à 150 g)
4 tsk skånsk grovkornig senap
1 tsk salt
1 krm peppar

Rotfrukter

1 stor morot
1 stor palsternacka
1 liten kålrot
4 fasta potatisar
olja till stekning
4/5 tsk salt
1 krm peppar

Sås

1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl mjölk
ca 1 - 1 1/2 msk socker
1 msk riven pepparrot (tub)
1/2 msk majsstärkelse
2 - 2 1/2 tsk ättiksprit (12%)
1 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Så fruktansvärt god! Helt otippad blandning👍 Jag la till lite socker och pepparrot, för att få den balans på smaken jag ville ha med mycket bra resultat❤️

Anneli

2020-05-26

Så fruktansvärt god! Helt otippad blandning

Anneli

2020-05-26

Detta är inte gott. Framför allt blev såsen rent av motbjudande och pepparrotssmaken framträdde inte alls. Laxen smakade inte mycket annat än senap. Verkligen att krångla till det och till det sämre - lax och pepparrot i enkel sammansättning är ju så gott!

Gertrud

2009-11-11

Näringsvärde per portion

Energi2043 KJ / 488 kCal

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Krämig auberginesill med örter och pepparrot
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
S.O.S.-tallrik med potatis och picklad lök
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimmad oxbringa
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga