Mör och kryddig högrev som får goda smaker av pepparrot, morot och lagerblad. Pepparrotsköttet serverar du med persiljeslungade rotfrukter och äppelmos som ger en fin sötma till rätten.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007
Fri från ägg.
Gör glutenfri: red med majsstärkelse (Maizena) i stället för vetemjöl.
Gör mjölkfri: byt grädden mot mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly IMat, och byt smöret mot mjölkfritt margarin.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tycker det låter jättebra och skall köpa kött och grönsaker i veckan.
Elsa
2016-09-05ÄNTLIGEN ett recept som inte innehåller en massa saker som man tidigare ej hört talas om. Jag känner mig så inspirerad, så på stående fot har jag redan bjudit gamla vänner (vi är numera nära 90 i vårt gäng). på fredagsmiddag. Gamla hederliga recept med nyttigheter i. Tackar på förhand för flera i den stilen. Anna Britt
Anna-britt
2016-09-05Läser i Tips-rutan att man kan koka köttet dagen före ..... Vad menar men med detta, hela rätten lagas dagen innan, eller bara uppkoket av kött utan tillsatta rotfrukter? Vad är finessen med "Dagen innan" ? Jag blir stressad av otydliga tips!
Bengt-olof
2016-09-05