Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pepparrotskött med persiljeslungade rotfrukter och äppelmos

Mör och kryddig högrev som får goda smaker av pepparrot, morot och lagerblad. Pepparrotsköttet serverar du med persiljeslungade rotfrukter och äppelmos som ger en fin sötma till rätten.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg köttet i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Tillsätt 1 1/2 tsk salt/ liter vatten. Koka upp och skumma av buljongen.
  2. Skala och skär lök och morötter i bitar. Lägg dessa samt vitpeppar och lagerblad i kastrullen. Koka köttet tills det är mört, ca 1 1/2 timme, eller tills innertemperaturen är 85-90°C.
  3. Rotfrukter: Skala och skär rotfrukterna och potatisen i grova bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 minuter. Häll av vattnet. Vänd ner smör och skuren persilja.
  4. När köttet är färdigt, rör ut mjölet i grädden i en kastrull. Tillsätt buljongen. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt, vitpeppar och pepparrot.
  5. Till servering: Servera med persiljeslungade rotfrukter, äppelmos och lite extra riven pepparrot.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: red med majsstärkelse (Maizena) i stället för vetemjöl.
Gör mjölkfri: byt grädden mot mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly IMat, och byt smöret mot mjölkfritt margarin.

Tips

Koka gärna köttet dagen före, låt svalna och förvara i buljongen i kylskåpet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g högrev eller bringa av nöt
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 dl buljong från köttkoket
  • 2 1/2 msk färskriven pepparrot
  • salt
  • vitpeppar
Persiljeslungade rotfrukter
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 200 g kålrot
  • 8 potatisar (6 st motsvarar ca 600 g)
  • 1 msk smör
  • 1 kruka persilja
Till servering
  • äppelmos
  • riven pepparrot
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2730 kJ / 650 kCal
Fett: 30 g
Läs mer om näringsvärden