Pepparrotskött med persiljeslungade rotfrukter och äppelmos

Mör och kryddig högrev som får goda smaker av pepparrot, morot och lagerblad. Pepparrotsköttet serverar du med persiljeslungade rotfrukter och äppelmos som ger en fin sötma till rätten.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Ingredienser
4 portioner
800 g högrev eller bringa av nöt
1 gul lök
2 morötter
10 vitpepparkorn
2 lagerblad
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
4 dl buljong från köttkoket
2 - 2 1/2 msk färskriven pepparrot
salt
vitpeppar
Persiljeslungade rotfrukter
2 morötter
2 palsternackor
200 g kålrot
6 - 8 potatisar (6 st motsvarar ca 600 g)
1 msk smör
1 kruka persilja
Till servering
äppelmos
riven pepparrot
Gör så här
01:30:00
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2730 KJ / 650 kCal
Fett30 g
Kommentarer
Jag tycker det låter jättebra och skall köpa kött och grönsaker i veckan.
Elsa
2016-09-05ÄNTLIGEN ett recept som inte innehåller en massa saker som man tidigare ej hört talas om. Jag känner mig så inspirerad, så på stående fot har jag redan bjudit gamla vänner (vi är numera nära 90 i vårt gäng). på fredagsmiddag. Gamla hederliga recept med nyttigheter i. Tackar på förhand för flera i den stilen. Anna Britt
Anna-britt
2016-09-05Läser i Tips-rutan att man kan koka köttet dagen före ..... Vad menar men med detta, hela rätten lagas dagen innan, eller bara uppkoket av kött utan tillsatta rotfrukter? Vad är finessen med "Dagen innan" ? Jag blir stressad av otydliga tips!
Bengt-olof
2016-09-05