Semmelpizza
När semla och pizza möts blir det en semmelpizza! Bred en krämig fyllning med mandelmassa på en pizzabotten och toppa med hackad mandel och vispad grädde för en god och lite annorlunda variant på den traditionella semlan som garanterat kommer bli en ny favorit.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023
Ingredienser
6-8 bitar
1 förp pizzadeg (gärna surdeg, à 400 g)
1 äggula
1 msk vatten
200 g mandelmassa
1/2 dl strösocker
1 äggvita
3/4 dl hackad sötmandel
1 tsk mortlade kardemummakärnor
Till servering
1 1/2 dl vispgrädde
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 6 bitar.
Energi2335 KJ / 558 kCal
Fett26 g
Salt1.5 g
Kolhydrater66 g
Protein13 g
Kommentarer
Otippat god, men måste erkänna att vi gjorde egen semmelbullsdeg till botten.
Linda
2023-04-28Så god! Jag tycker inte om vanliga semlor men den här var riktigt bra. Gjorde på surdeg (köpte färdig från ICA-bageriet på vår Maxi)
Therese
2023-02-22Fantastiskt gott! Gjorde på en färdig pizzadeg (fyrkantig) som man bara rullar ut. Snabbt, enkelt och väldigt gott!
Ulrika
2023-01-29