Förnya fettisdagens semla med hemmagjorda semmelwrap. Innehåller allt som semlor ska, krämig mandelmassa och grädde rullad i en nybakt tunn wrap smaksatt med kardemumma. Måste testas!
Ingredienser
10 portioner
Wraps
1
tsk
kardemummakärnor
50
g
smör
2
dl
mjölk
ca 15
g
färsk jäst (15 g motsvarar ca 1 msk)
1/2
dl
strösocker
1
krm
salt
ca 5
dl
vetemjöl (5 dl motsvarar ca 300 g)
Fyllning
400
g
mandelmassa
ca 1
dl
vispgrädde
Garnering
6
dl
vispgrädde
2
tsk
vaniljsocker
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten. Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri grädde. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Slå in dina wraps i smörgåspapper så är de enklare att äta.
Kommentarer