Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Semmelwrap  

Förnya fettisdagens semla med hemmagjorda semmelwrap. Innehåller allt som semlor ska, krämig mandelmassa och grädde rullad i en nybakt tunn wrap smaksatt med kardemumma. Måste testas!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Wrap: Stöt kardemumman i en mortel. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till ca 37°C.
  2. Smula jästen i en degbunke. Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Blanda ner kardemumma, socker och salt. Tillsätt det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen ca 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt ca 45 minuter
  3. Sätt ugnen 225°C.
  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta ihop den. Dela degen i 10 lika stora bitar. Rulla varje bit till en rund bulle. Låt dem vila övertäckta på mjölad bänk ca 15 minuter. 
  5. Kavla ut varje bulle på lätt mjölad bänk till en tunn platta ca 20 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och nagga degen med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 3 minuter. Låt dem svalna på galler mellan bakdukar så att bröden håller sig mjuka. Lägg dem sedan i plastpåsar.
  6. Fyllning: Riv mandelmassan fint på ett rivjärn. Blanda den med grädden till en smidig konsistens.
  7. Garnering: Blanda grädden med vaniljsockret och vispa den tjock. 
  8. Spritsa eller lägg mandelmassan som en sträng mitt på bröden. Garnera med grädden. Vik in långsidorna från varje håll över fyllningen.
  9. Servera semmelwrapsen till kaffe, te eller mjölkchoklad.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Slå in dina wraps i smörgåspapper så är de enklare att äta.

Ingredienser

Portioner: 10
Wraps
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • ca 15 g färsk jäst (15 g motsvarar ca 1 msk)
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • ca 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar ca 300 g)
Fyllning
  • 400 g mandelmassa
  • ca 1 dl vispgrädde
Garnering
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2620 kJ / 626 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept