UNDER 30 MIN | Enkel

Hemla med vanilj- och mandelgrädde

Den bästa och godaste fyllningen till semlor fixar du enkelt med den här goda mandelgrädden. Vispa grädde, vaniljsocker och mandelmassa. Fyll semmelbullarna med mandelgrädden och servera semlorna vackert pudrade med florsocker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mortla kardemumman. Koka upp vatten, socker och kardemumma. Och låt svalna.
  2. Riv mandelmassan och blanda med sockerlagen. 
  3. Vispa grädden med vaniljsockret och vänd ner i mandelmassan. Rör till en kräm. Lägg blandningen i en spritspåse med en tyll  (spritsmunstycke, gärna metalltyll).
  4. Stick in tyllen i botten av Semmelbullen och spritsa in grädden tills bullen känns fylld. Pudra över florsocker.

För alla

Kontrollera noga innehållet i semmelbullarna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria semmelbullar.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot mjölkproteinfri vispbar ersättningsprodukt.

Tips

Baka egna semmelbullar? Prova gärna dessa kardemummabullar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 tsk hela kardemummakärnor
  • 3 msk vatten
  • 3 msk socker
  • 100 g mandelmassa
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 semmelbullar
  • 1 msk florsocker