Rostad mandelmassa

En rostad mandelmassa får en djupare smak tack vare att mandeln först rostas i ugnen innan den mixas tillsammans med florsocker och äggvita. Denna fylliga mandelmassan förhöjer bakverk, prova till exempel i en semla.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Ingredienser
3,5 dl
200 g sötmandel med skal
2 dl florsocker
2 äggvitor
2 krm flingsalt
ev. lite vatten eller mandellikör för att tunna ut
Gör så här
00:07:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näingsvärdet är beräknat per sats.
Energi7134 KJ / 1697 kCal
Fett106 g
Salt2.3 g
Kolhydrater121 g
Protein49 g
Kommentarer
Låter jättegott..hur många semlor räcker det till ungefär... Ola
Ola
2025-02-24Hej Ola! Den räcker till ca 10 semlor. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-02-25Hur länge är den ätbar?
Pernilla
2025-02-22Hej Pernilla! Den håller en vecka i kylskåp men den går ganska bra att frysa. Den kan behöva mixas upp igen när du tinat den men kan ju vara värt det för att slippa slänga. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-02-24Otroligt bra, absolut godaste mandelmassan jag någonsin testat!
Frida
2025-02-22Vad roligt att höra Frida! Ja, den är ljuvlig!! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-02-24