Croissantsemla med mandel och vispad crème fraiche-grädde

Använd en dagsgammal croissant och gör en croissantsemla med mandel och vispad crème fraiche-grädde! Bre mandelmassa både på och i croissanten, strö över mandelspån och baka av en andra gång i ugnen. Fyll sedan med den lite syrliga lättvispade grädden. En ny variant av en semla!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Ingredienser
6 portioner
200 g mandelmassa (eller se tips)
1–2 msk vatten
6 dagsgamla croissanter
1/2 dl mandelspån
Grädde med crème fraiche
3 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
2 msk florsocker
Topping
florsocker
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2563 KJ / 612 kCal
Fett46 g
Salt0.7 g
Kolhydrater41 g
Protein8 g
Kommentarer