Croissantsemla med mandel och vispad crème fraiche-grädde

Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Croissantsemla med mandel och vispad crème fraiche-grädde

Använd en dagsgammal croissant och gör en croissantsemla med mandel och vispad crème fraiche-grädde! Bre mandelmassa både på och i croissanten, strö över mandelspån och baka av en andra gång i ugnen. Fyll sedan med den lite syrliga lättvispade grädden. En ny variant av en semla!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Croissantsemla med mandel och vispad crème fraiche-grädde

Ingredienser

6 portioner
200 g mandelmassa (eller se tips)
1–2 msk vatten
6 dagsgamla croissanter
1/2 dl mandelspån

Grädde med crème fraiche

3 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
2 msk florsocker

Topping

florsocker

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2563 KJ / 612 kCal
Fett46 g
Salt0.7 g
Kolhydrater41 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Semmeltårta
Betyg 3.2 av 5.137 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kanelbullesemla
Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Klassiska semlor
Betyg 3.7 av 5.582 personer har röstat
Receptet har 90 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Semmelwrap
Betyg 3.2 av 5.145 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rostad mandelmassa
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Glutenfria semlor
Betyg 3.3 av 5.81 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad