Veganska semlor

25
9
Veganska semlor

Helt veganska, fantastiskt fluffiga och magiskt goda! Med veganalternativ i bullarna och vegogrädde som garnering är det ingen konst att göra vegansemlor. Alla kommer att älska dessa godingar.

Veganska semlor

Ingredienser

12 st
25 g färsk jäst
2 dl kall, mandel- nöt- eller havredryck
1/2 dl strösocker
1 tsk mortlad kardemumma
1 krm salt
ca 5 1/2 dl vetemjöl (5 1/2 dl motsvarar ca 330 g)
75 g rumstempererat, mjölkfritt margarin

Pensling

mandeldryck

Fyllning

inkråm från bullarna
ca 3/4 dl mandeldryck
200 g mandelmassa

Garnering

2 1/2 dl växtbaserat alternativ till grädde (vispbar)
florsocker

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per semla.

Gör så här

Tips

Rosta resterande inkråm i en stekpanna och smula över en dessert.
Det går bra att göra degen dagen innan semlorna ska bakas. Jäs degen övertäckt i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Frida

2022-02-23

Supergoda, luftiga och lätta.

Mikael

2022-02-04

Jag byter ut margarinet (usch, vad äckligt det är, förstör smaken) mot kallpressad kokosolja (inte något fast behandlat kokosfett!), som har utmärkta bakegenskaper.

Daniel

2021-02-16

Jättegoda! Jag brukar dock dela degen i 9 semlor. Jag tycker att de blir för små om man gör 12.

Näringsvärde per portion

Energi 1254 KJ / 300 kCal
Fett 15 g
Salt 0.25 g
Kolhydrater 36 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden