Veganska semlor
Helt veganska, fantastiskt fluffiga och magiskt goda! Med veganalternativ i bullarna och vegogrädde som garnering är det ingen konst att göra vegansemlor. Alla kommer att älska dessa godingar.
Ingredienser
12 st
25 g färsk jäst
2 dl kall, mandel- nöt- eller havredryck
1/2 dl strösocker
1 tsk mortlad kardemumma
1 krm salt
ca 5 1/2 dl vetemjöl (5 1/2 dl motsvarar ca 330 g)
75 g rumstempererat, mjölkfritt margarin
Pensling
mandeldryck
Fyllning
inkråm från bullarna
ca 3/4 dl mandeldryck
200 g mandelmassa
Garnering
2 1/2 dl växtbaserat alternativ till grädde (vispbar)
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per semla.
Energi1254 KJ / 300 kCal
Fett15 g
Salt0.25 g
Kolhydrater36 g
Protein5 g
Kommentarer
Vad har jag gjort för fel om bullarna blev för kompakta? För mycket vete? De blev goda iaf. La i mer kardemumma som någon annan kommenterade om.
Jessica
2024-01-20Hade i lite mer kardemumma, i min smak godare :)
Karin
2023-02-26Väldigt goda och perfekta att nattjäsa!
Barbara
2023-02-12