Semmeltårta
Prova en maffig semla i form av en imponerande semmeltårta! Av det här receptet blir det två söta, mumsiga semmeltårtor som gästerna kommer att älska. Samma bekanta smaker som i en vanlig semla, med krämig mandelmassefyllning och vispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Ingredienser
12 portioner
Semmelbullar
25 g jäst
80 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl rumsvarm mjölk (3 %)
1 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
1 krm salt
420 g vetemjöl (420 g motsvarar ca 7 dl, + extra till utbakning)
ägg (till pensling)
Fyllning
300 g mandelmassa
3/4 dl mjölk (3 %)
1 krm vaniljpulver
Grädde
5 dl vispgrädde
Till servering
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2082 KJ / 497 kCal
Fett30 g
Salt0.29 g
Kolhydrater48 g
Protein8 g
Kommentar
Väldigt god och smaklig tärta.
Eivor
2016-02-06