Fluffig semla med rostad mandelmassa

En semla med rostad mandelmassa tar den klassiska semlan till nästa nivå. Här rostas först mandeln i ugnen innan den mixas till en massa och ger då en djupare smak. Fyll den fluffiga bullen, smaksatt med mortlad kardemumma, med mandelmassan samt lättvispad grädde och avsluta med florsocker som pudras över. Eller är du ute efter just Klassiska semlor?
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Ingredienser
14 st
Deg
1 msk kardemummakärnor
25 g färsk jäst
2 1/2 dl rumstempererad mjölk (3%)
75 g rumstempererat smör
1 rumstempererat ägg
1 dl strösocker
7–8 dl vetemjöl (7 - 8 dl motsvarar ca 420–480 g)
1/2 tsk salt
Rostad mandelmassa
200 g sötmandel (med skal)
2 dl florsocker
2 äggvitor
2 krm flingsalt
ev. lite vatten eller mandellikör för att tunna ut
Montering
4 dl vispgrädde
florsocker att pudra över
Gör så här
00:15:00
00:20:00
02:00:00
00:08:00
00:07:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1804 KJ / 431 kCal
Fett25 g
Salt0.4 g
Kolhydrater42 g
Protein8 g
Kommentarer
Samma här, aldrig mera köpe massa
Carl johan
2025-03-08Jättegod mandelmassa! Och så lätt att göra. Vill aldrig mer fylla mina semlor med färdigköpt mandelmassa! 😋
Monica
2025-03-05Såå goda semlor. Skönt med endast en jäsning. Mandelmassan är mycket godare än köpt.
Ingela
2025-02-27