Semmelkladdkaka

Betyg 3.4 av 5.432 personer har röstat
Receptet har 29 kommentarer
Semmelkladdkaka

Semmelkladdkaka – semlans smak i en saftig kladdkaka. Mandelmjöl och kardemumma i smeten ger den klassiska semmelsmaken, och efter gräddning serverar du kladdkakan med en klick vispad grädde. Ett snabbt och enkelt recept när du vill bjuda på semla utan stort bakprojekt. Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Semmelkladdkaka

Ingredienser

8-10 bitar
125 g smör
2 1/2 dl mandelmjöl (ca 100 g)
1 tsk stötta kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
3 ägg

Till garnering

2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl hackad, rostad sötmandel eller mandelspån
florsocker

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

29 st
  • Orginalreceptet blev en torr kaka, men när jag gjort om det till ett veganskt alternativ och kortat ner tiden i ugnen blev den supergod.

    Anita

  • Ingen kladdkaka står i 20-25 min i ugnen, den fick en god smak men alldeles för torr och stabbig.

    Anita

  • Smakar som semla men mycket enklare, jättegod!

    Zena

  • Supersmaskigt! Perfekt att kakan är kladdig i mitten och blir successivt fastare mot kanten. Krispigt längst ut tack vare att vi hade smörat formen och satt ströbröd.

    Erik

  • Bra recept. Man slipper kladda med dyr mandelmassa.

    Anders

  • Godaste kakan ever!!

    Petra

  • Fantastisk god. Gjorde precis efter recept och det blev succé på dagens kalas. Tack för toppenrecept!

    Lena

  • Detta var det godaste semmelkladdkaka jag har ätit och bakat. Det var som att det goda i semlan som är på mitten men på denna kaka fick du den känslan i varje tugga. Några har frågat kan man ta vetemjöl istället ja men då blir det ju inte denna goda smak. Detta recept är 10/10

    Gulay

  • Kan man ta med vanligt vetemjöl

    Caroline

    Hej Caroline! Ursäkta jättesent svar. Tänkte du att ersätta mandelmjöl med vetemjöl? Det är inget vi har provat och anledningen till att det är mandelmjöl i kakan är för att det ska bli mandelsmak. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Så snabb att baka och jättegod.

    Jenny

Näringsvärde per bit

Energi2134 KJ / 511 kCal
Fett37 g
Salt0.5 g
Kolhydrater38 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Glutenfri semmelrulltårta
    Betyg 4.5 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Semmelpizza
    Betyg 4.5 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fluffig semla med rostad mandelmassa
    Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Prinsess-semla i glas
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mandelmassa
    Betyg 4.5 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Semmelkladdkaka i långpanna
    Betyg 4.8 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad