Semmelkladdkaka

Semmelkladdkaka – semlans smak i en saftig kladdkaka. Mandelmjöl och kardemumma i smeten ger den klassiska semmelsmaken, och efter gräddning serverar du kladdkakan med en klick vispad grädde. Ett snabbt och enkelt recept när du vill bjuda på semla utan stort bakprojekt. Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Ingredienser
8-10 bitar
125 g smör
2 1/2 dl mandelmjöl (ca 100 g)
1 tsk stötta kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
3 ägg
Till garnering
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl hackad, rostad sötmandel eller mandelspån
florsocker
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2134 KJ / 511 kCal
Fett37 g
Salt0.5 g
Kolhydrater38 g
Protein7 g
Kommentarer
29 stOrginalreceptet blev en torr kaka, men när jag gjort om det till ett veganskt alternativ och kortat ner tiden i ugnen blev den supergod.
Anita
Ingen kladdkaka står i 20-25 min i ugnen, den fick en god smak men alldeles för torr och stabbig.
Anita
Smakar som semla men mycket enklare, jättegod!
Zena
Supersmaskigt! Perfekt att kakan är kladdig i mitten och blir successivt fastare mot kanten. Krispigt längst ut tack vare att vi hade smörat formen och satt ströbröd.
Erik
Bra recept. Man slipper kladda med dyr mandelmassa.
Anders
Godaste kakan ever!!
Petra
Fantastisk god. Gjorde precis efter recept och det blev succé på dagens kalas. Tack för toppenrecept!
Lena
Detta var det godaste semmelkladdkaka jag har ätit och bakat. Det var som att det goda i semlan som är på mitten men på denna kaka fick du den känslan i varje tugga. Några har frågat kan man ta vetemjöl istället ja men då blir det ju inte denna goda smak. Detta recept är 10/10
Gulay
Kan man ta med vanligt vetemjöl
Caroline
Hej Caroline! Ursäkta jättesent svar. Tänkte du att ersätta mandelmjöl med vetemjöl? Det är inget vi har provat och anledningen till att det är mandelmjöl i kakan är för att det ska bli mandelsmak. Hälsningar Elina
ICA-köket
Så snabb att baka och jättegod.
Jenny