Semmelkladdkaka i långpanna

10
4
Semmelkladdkaka i långpanna

Om kladdkakaka är din favoritkaka, då kommer du här hitta en ny favorit. Kladdkaka med smak av semla är så god att du inte vill sluta äta. De klassiska semmelsmakerna i kladdkakan får du av mandelmjöl och kardemumma. Toppingen med vispgrädde och rostad mandel och lite sött florsocker gör semmelkladdkakan komplett.

Skriv ut
Semmelkladdkaka i långpanna

Ingredienser

ca 30 bitar
375 g
smör
3 tsk
hela kardemummakärnor
7 dl
mandelmjöl (7 dl motsvarar ca 300 g)
7 1/2 dl
strösocker
4 1/2 dl
vetemjöl
3 tsk
vaniljsocker
1/2 tsk
salt
9
ägg

Till garnering

3 dl
vispgrädde
1 msk
florsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: väl mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och grädde.

Gör så här

Tips

Strö gärna över grovhackade, saltade eller naturella mandlar.
Kladdkakan går utmärkt att frysa (utan grädden).

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Hans

2021-03-16

Väldigt positivt överraskad. Ännu bättre blev smak och konsistens dagarna efter.

Anna-lena

2021-02-20

Ska det verkligen vara så mycket smör? I övriga recept står 150-175 gr smör. Mvh Anna Lena Gislander

Redaktionen ICAse

2021-02-22

Hej Anna-Lena! Ja, mängden smör i receptet stämmer. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Jessica

2021-02-13

Gjorde 1/3 sats i springform, 20 min i ugnen, som blev PERFEKT kladdig i mitten och lite torrare i kanterna. Ljuvligt god. Som det bästa av en semla.

Testa liknande recept