Semitorkade tomater
Ett smart och enkelt sätt att bevara tomaterna längre är att torka dem i ugnen. Semitorkade tomater passar lika bra i vardagspastan, på frukostmackan eller i en matig sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
ca 2 dl
500 g små tomater
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1/2 msk strösocker
2 krm salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Tomaterna håller ca 1-2 veckor i kylen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
De går alldeles utmärkt att frysa och ta upp eftersom.
Mari
2024-08-07Ser att det inte rekommenderas att frysa in dem. Det gjorde jag förra året, lagda i lager med bakplåtspapper mellan. Det gick utmärkt, och jag tycker de är supergoda. Brukar ha dem t.ex. i en pastarätt eller paj eller hackade i en kall sås.
Ingegerd
2024-08-04Måste det vara olivolja eller går det lika bra med svensk rapsolja?
Camilla
2023-09-11Hej Camilla! Det går bra men smaken kommer bli lite mildare. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-11