Semitorkade tomater
Ett smart och enkelt sätt att bevara tomaterna längre är att torka dem i ugnen. Semitorkade tomater passar lika bra i vardagspastan, på frukostmackan eller i en matig sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
ca 2 dl
500 g små tomater
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1/2 msk strösocker
2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man lägga in dem i olja i en glasburk? Farmor
Eivor
2024-09-27Hej Eivor! Det har vi inte testat men det borde bli jättegott! Oljan blir nog god att använda till dressing sen. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-16De går alldeles utmärkt att frysa och ta upp eftersom.
Mari
2024-08-07Ser att det inte rekommenderas att frysa in dem. Det gjorde jag förra året, lagda i lager med bakplåtspapper mellan. Det gick utmärkt, och jag tycker de är supergoda. Brukar ha dem t.ex. i en pastarätt eller paj eller hackade i en kall sås.
Ingegerd
2024-08-04