Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Semifreddo med torkad frukt och choklad

En härlig semifreddo med torkad frukt och choklad passar perfekt till efterrätt. Frukten får en ljuv smak av att koka med stjärnanis och vanilj före den rörs ner i gräddsmeten med finhackad choklad och äggvitor. Frys i några timmar före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka den torkade frukten fint och lägg i en vid kastrull. Skär vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  2. Lägg ner frön och stång i kastrullen tillsammans med apelsinjuice, vatten och stjärnanis. Koka upp och låt sjuda tills vätskan kokat in i frukten, ca 7 minuter.
  3. Ta kastrullen från värmen, plocka bort vaniljstången och stjärnanisen. Låt frukten svalna.
  4. Finhacka chokladen.
  5. Vispa grädden pösig. Vispa ner yoghurt, florsocker och äggulor. Vispa äggvitorna till ett hårt, vitt skum i en separat, ren skål.
  6. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna i gräddsmeten med frukten och chokladen.
  7. Pensla insidan av en 1 1/2 l stor form (för 8 port) med lite vatten. Täck sidor och botten noga med plastfolie. Häll smeten i formen. Täck med plastfolie. Frys i minst 4 timmar.
  8. Ta ut semifreddon ca 45 minuter före servering och låt stå i rumstemperatur. Stjälp upp semifreddon på ett fat. Sitter den fast kan du skölja lite hett vatten över formens undersida. Ta bort plastfolien och servera genast.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet, använd laktosfri grädde och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet, byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och ersätt yoghurt med mjölkfritt alternativ t ex Alpro soya yofu naturell.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 dl russin
  • 1 dl dadlar
  • 1 dl torkade fikon
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1/2 dl vatten
  • 3 stjärnanis
  • 150 g mörk choklad
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?