Semifreddo med torkad frukt och choklad
![Semifreddo med torkad frukt och choklad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_29662/cf_259/semifreddo_med_torkad_frukt_och_choklad.jpg)
En härlig semifreddo med torkad frukt och choklad passar perfekt till efterrätt. Frukten får en ljuv smak av att koka med stjärnanis och vanilj före den rörs ner i gräddsmeten med finhackad choklad och äggvitor. Frys i några timmar före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
![Semifreddo med torkad frukt och choklad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_29662/cf_259/semifreddo_med_torkad_frukt_och_choklad.jpg)
Ingredienser
8 portioner
1 dl russin
1 dl dadlar
1 dl torkade fikon
1 vaniljstång
1 dl färskpressad apelsinjuice
1/2 dl vatten
3 stjärnanis
150 g mörk choklad
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl matyoghurt (10 %)
1 dl florsocker
2 äggulor
2 äggvitor
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet, använd laktosfri grädde och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet, byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och ersätt yoghurt med mjölkfritt alternativ t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer