Semifreddo med torkad frukt och choklad

15
0
Semifreddo med torkad frukt och choklad

En härlig semifreddo med torkad frukt och choklad passar perfekt till efterrätt. Frukten får en ljuv smak av att koka med stjärnanis och vanilj före den rörs ner i gräddsmeten med finhackad choklad och äggvitor. Frys i några timmar före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Semifreddo med torkad frukt och choklad

Ingredienser

8 portioner
1 dl russin
1 dl dadlar
1 dl torkade fikon
1 vaniljstång
1 dl färskpressad apelsinjuice
1/2 dl vatten
3 stjärnanis
150 g mörk choklad
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl matyoghurt (10 %)
1 dl florsocker
2 äggulor
2 äggvitor

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet, använd laktosfri grädde och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet, byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och ersätt yoghurt med mjölkfritt alternativ t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer