Fruktkyckling i ugn eller lergryta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fruktkyckling i ugn eller lergryta

Lagar du din fruktkyckling i ugn eller lergryta får du en magnifik och mästerlig rätt att bjuda på. Överraskande fyllning med katrinplommon, dadlar, bär och russin. Fruktkyckling är en roligare variant på helstekt kyckling!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Om du använder lergryta: Blötlägg lergrytan i ca 30 minuter, längre tid om den är ny och oanvänd.
  2. Fyll kycklingen med frukt och bär. Salta och krydda kycklingen på båda sidor. Lägg kycklingen i lergrytan med bröstet uppåt.
  3. Skala vitlöken, lägg vitlöksklyftor och chilipeppar i grytan. Sätt ugnen på 225°C. Lägg locket på grytan och ställ in den i nedre delen av ugnen medan ugnen är kall. Låt den stå i ca 1,5 timme - kontrollera att kycklingen är klar dvs. köttsaften är klar utan rosa inslag.
  4. Om du använder ugn: Sätt ugnen på 200°C.
  5. Fyll och krydda kycklingen enligt ovan. Lägg kycklingen på en långpanna. Lägg vitlök och chili tätt runt om kycklingen. Stek kycklingen i  varm ugn ca 50-60 minuter (i mitten av ugnen). Kontrollera att kycklingen är klar genom att sticka försiktigt i kycklingen och se att köttsaften är helt klar utan rosa inslag.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1200 g tinad eller färsk kyckling
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd grovhackad chilipeppar
Fyllning
  • 15 st torkade kärnfria katrinplommon
  • 1/2 dl russin gärna sultanrussin
  • 1 dl torkade eller färska bär t ex lingon, röda vinbär, havtorn eller persiska berberisbär
  • 5 dadlar eller fikon
  • ev körsbär
Lägg till i inköpslistan