Lagar du din fruktkyckling i ugn eller lergryta får du en magnifik och mästerlig rätt att bjuda på. Överraskande fyllning med katrinplommon, dadlar, bär och russin. Fruktkyckling är en roligare variant på helstekt kyckling!
Ingredienser
4 portioner
1200
g
tinad eller färsk kyckling
1
tsk
salt
1
krm
peppar
1
tsk
ingefära
1
tsk
kanel
1
tsk
gurkmeja
4
vitlöksklyftor
1
röd grovhackad chilipeppar
Fyllning
15
st torkade kärnfria katrinplommon
1/2
dl
russin gärna sultanrussin
1
dl
torkade eller färska bär t ex lingon, röda vinbär, havtorn eller persiska berberisbär
5
dadlar eller fikon
körsbär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
117
4 st
Kommentarer
Kerstin
2021-01-22
Gjorde den i lergryta och den blev väldigt god med indiskt ris!
Fredrik
2007-03-17
Tack för att ni har visat intresse till det persiska nyåret. Det finns ett stort behov av recept på goda,enkla persiska maträtter eftersom det är många som är intresserade och vill veta mer. Ghazele Brittmar
Clary
2007-01-15
Jättegott med Hasselbackspotatis och ett glas iskall mjölk till! Fyllde kycklingen med vanliga russin, torkade cranberries och katrinplommon och bytte chilipeppar till färsk röd spansk peppar.
Kommentarer
Kerstin
2021-01-22Gjorde den i lergryta och den blev väldigt god med indiskt ris!
Fredrik
2007-03-17Tack för att ni har visat intresse till det persiska nyåret. Det finns ett stort behov av recept på goda,enkla persiska maträtter eftersom det är många som är intresserade och vill veta mer. Ghazele Brittmar
Clary
2007-01-15Jättegott med Hasselbackspotatis och ett glas iskall mjölk till! Fyllde kycklingen med vanliga russin, torkade cranberries och katrinplommon och bytte chilipeppar till färsk röd spansk peppar.