Semifreddo med marsala, valnötter och citron

79
0
Semifreddo med marsala, valnötter och citron

Avrunda middagen med en läcker, laktosfri semifreddo, smaksatt med marsalavin och citron. Semifreddo är en italiensk glassdessert som kan smaksättas och serveras på många olika vis. Den här varianten serveras mellan två lager av smarriga kakbottnar gjorda av valnötskärnor, äggvitor och florsocker. Servera med jordgubbar.

Skriv ut
Semifreddo med marsala, valnötter och citron

Ingredienser

10-12

Bottnar (2 st)

4
äggvitor
4 dl
valnötskärnor
3 dl
florsocker
-
non-stick bakplåtspapper (teflonark)

Fyllning

3
gelatinblad
4
äggulor
1
ägg
1 1/2 dl
socker
1
vaniljstång
1 dl
marsalavin
saft och skal av 1
citron
5 dl
hårt vispad laktsofri grädde

Till servering

florsocker
jordgubbar

För alla

Fri från gluten och laktos.
Innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här


Recept och bild från Valio

Tips

Återanvändbara teflonark, non-stick, finns att köpa i välsorterade livsmedelsaffärer.

Vad tyckte du om receptet?

79

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2168 KJ / 518 kCal
Fett 32 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 46 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept