Semifreddo med marsala, valnötter och citron
Avrunda middagen med en läcker, laktosfri semifreddo, smaksatt med marsalavin och citron. Semifreddo är en italiensk glassdessert som kan smaksättas och serveras på många olika vis. Den här varianten serveras mellan två lager av smarriga kakbottnar gjorda av valnötskärnor, äggvitor och florsocker. Servera med jordgubbar.
Ingredienser
10-12 portioner
Bottnar (2 st)
4 äggvitor
4 dl valnötskärnor
3 dl florsocker
non-stick bakplåtspapper (teflonark)
Fyllning
3 gelatinblad
4 äggulor
1 ägg
1 1/2 dl socker
1 vaniljstång
1 dl marsalavin
saft och skal av 1 citron
5 dl hårt vispad laktsofri grädde
Till servering
florsocker
jordgubbar
Gör så här
Recept och bild från Valio
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2168 KJ / 518 kCal
Fett32 g
Salt0.1 g
Kolhydrater46 g
Protein8 g
Kommentarer