Semifreddo med marsala, valnötter och citron

Betyg 3.4 av 5.
79 personer har röstat
0
Semifreddo med marsala, valnötter och citron

Avrunda middagen med en läcker, laktosfri semifreddo, smaksatt med marsalavin och citron. Semifreddo är en italiensk glassdessert som kan smaksättas och serveras på många olika vis. Den här varianten serveras mellan två lager av smarriga kakbottnar gjorda av valnötskärnor, äggvitor och florsocker. Servera med jordgubbar.

Semifreddo med marsala, valnötter och citron

Ingredienser

10-12 portioner

Bottnar (2 st)

4   äggvitor
4 dl  valnötskärnor
3 dl  florsocker
non-stick bakplåtspapper (teflonark)

Fyllning

3   gelatinblad
4   äggulor
1   ägg
1 1/2 dl  socker
1   vaniljstång
1 dl  marsalavin
saft och skal av 1   citron
5 dl  hårt vispad laktsofri grädde

Till servering

florsocker
jordgubbar

För alla

Fri från gluten och laktos.
Innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här


Recept och bild från Valio

Tips

Återanvändbara teflonark, non-stick, finns att köpa i välsorterade livsmedelsaffärer.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
79 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2168 KJ / 518 kCal
Fett32 g
Salt0.1 g
Kolhydrater46 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Julig tiramisu med pepparkaka
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ingelas valnötsås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Hälleflundra med polenta
Betyg 3.1 av 5.
89 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laktosfria scones
Betyg 2.8 av 5.
282 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäckiga småkakor med citrus
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga