ÖVER 60 MIN | Medel

Kryddig pannacotta med laxceviche

Att blanda pannacotta och ceviche är en otippad, men mycket lyckad, kombination. Den laktosfria pannacottan smaksätts med hummerfond och cayennpeppar vilket ger den en härlig karaktär och toppas med en smakrik laxceviche som är busenkel att röra ihop.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädden och lägg i de urkramade gelatinbladen, rör i kryddorna och fonden.
  2. Häll upp i snapsglas eller andra små glas och låt stå kallt i 3 timmar.
  3. Ceviche: Finhacka koriandern. Dela tomaterna i 4 delar. Skär den tinade laxen och avokadon i kuber och blanda med koriander, limesaft, olivolja och tomater. Salta och peppra efter smak.
  4. Lägg cevichen på pannacottan alldeles innan servering.


Recept och bild från Valio

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 10
Pannacotta
  • 3 gelatinblad
  • 3 1/3 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • ca 1/2 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 1 tsk hummerfond
Ceviche
  • 1/2 kruka koriander
  • 6 cocktailtomater
  • 200 g tinad laxfilé
  • 1 avokado
  • saften av 1 lime
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 547 kJ / 131 kCal