Kryddig pannacotta med laxceviche

Betyg 3.1 av 5.
88 personer har röstat
4
Kryddig pannacotta med laxceviche

Att blanda pannacotta och ceviche är en otippad, men mycket lyckad, kombination. Den laktosfria pannacottan smaksätts med hummerfond och cayennpeppar vilket ger den en härlig karaktär och toppas med en smakrik laxceviche som är busenkel att röra ihop.

Kryddig pannacotta med laxceviche

Ingredienser

10 portioner

Pannacotta

3   gelatinblad
3 1/3 dl  laktosfri matlagningsgrädde
ca 1/2 krm  cayennepeppar
1 krm  salt
1 tsk  hummerfond

Ceviche

1/2   kruka koriander
6   cocktailtomater
200 g  tinad laxfilé
1   avokado
saften av 1   lime
1 msk  olivolja
salt och svartpeppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här


Recept och bild från Valio

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
88 personer har röstat

Kommentarer

Hej Eva! Laxfilén ska vara rå. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-10-05

Jag undrar om laxen är tillagad, rå eller gravad? Eva :)

Eva

2017-10-04

Hej Karin! Tack för din uppmärksamhet. Nu har vi korrigerat stavningen i receptet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2016-03-20

Näringsvärde per portion

Energi547 KJ / 131 kCal
Fett11 g
Salt0.6 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Julig tiramisu med pepparkaka
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hälleflundra med polenta
Betyg 3.1 av 5.
89 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krabbkaka med lufttorkad skinka
Betyg 2.7 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonmoussetårta
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo med marsala, valnötter och citron
Betyg 3.4 av 5.
79 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svensk ”ceviche”
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga