Kryddig pannacotta med laxceviche
Att blanda pannacotta och ceviche är en otippad, men mycket lyckad, kombination. Den laktosfria pannacottan smaksätts med hummerfond och cayennpeppar vilket ger den en härlig karaktär och toppas med en smakrik laxceviche som är busenkel att röra ihop.
Ingredienser
10 portioner
Pannacotta
3 gelatinblad
3 1/3 dl laktosfri matlagningsgrädde
ca 1/2 krm cayennepeppar
1 krm salt
1 tsk hummerfond
Ceviche
1/2 kruka koriander
6 cocktailtomater
200 g tinad laxfilé
1 avokado
saften av 1 lime
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Recept och bild från Valio
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi547 KJ / 131 kCal
Fett11 g
Salt0.6 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g
Kommentarer
Hej Eva! Laxfilén ska vara rå. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-10-05Jag undrar om laxen är tillagad, rå eller gravad? Eva :)
Eva
2017-10-04Hej Karin! Tack för din uppmärksamhet. Nu har vi korrigerat stavningen i receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2016-03-20