Nutella semifreddo
En semifreddo med Nutella är lyxig nog att servera som efterrätt på nyår. Elvispen kommer att gå varm – du vispar först äggulor med socker, sedan äggvitor och sist grädde som du marmorerar med Nutellan. Blanda med maränger och servera i glas eller skålar. Dekorera med mer Nutella, salta jordnötter och annat gott. Ställ in i frysen i tre timmar.
Ingredienser
6 portioner
25 maränger
2 ägg
2 msk strösocker
3 dl vispgrädde
2 dl nutella eller annan hasselnötskräm
Topping
rostade hasselnötter eller salta jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2142 KJ / 512 kCal
Fett39 g
Salt0.14 g
Kolhydrater34 g
Protein7 g
Kommentarer
Tror ni att det funkar med rivet skal av lime?
Sara
2024-11-09Hur är det med äggulor respektive äggvita? I 3 andra recept på semifreddo ska äggvitor vispas till hårt skum och gulor med ska vispas fluffiga. Sedan är det smartare att vispa vitorna först för att slippa diska vispen supernoga emellan.
Inga-lena
2024-09-27Uteslöt maränger samt topping. Jättegott ändå!
Axel
2024-05-05