En semifreddo med Nutella är lyxig nog att servera som efterrätt på nyår. Elvispen kommer att gå varm – du vispar först äggulor med socker, sedan äggvitor och sist grädde som du marmorerar med Nutellan. Blanda med maränger och servera i glas eller skålar. Dekorera med mer Nutella, salta jordnötter och annat gott. Ställ in i frysen i tre timmar.
Kontrollera noga innehållet i marängerna.
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och byt nutella och välj laktosfri hasselnötskräm.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri erstättningsprodukt. Byt nutella mot mjölkproteinfri hasselnötskräm.
Kommentarer
Elena
2021-02-06För att svara på tidigare kommentar... jag gjorde den 3 dagar innan och ställde i frysen. Om man klär formen med plastfolje blir det superenkelt att välta och garnera i sista stunden med lite krossade maränger... den tinar upp snabbt så det räcker att ta fram strax innan man vill äta den👍🏽
Elena
2021-02-06Jag gjorde det i en klassisk sockerkaksform och dubblade receptet... den blev otroligt fin och lyxig! Jag skippade strösockret då marängen är redan väldigt söta och bytte ut nutella mot proteinella för lägre GI. Det blev inte en smula över efter kalaset! 😋
Ann
2020-12-29Hej! Kan man ha semifredon i frysen något dygn? Skönt att kunna förbereda . // Ann