Nutella semifreddo

43
9
Nutella semifreddo

En semifreddo med Nutella är lyxig nog att servera som efterrätt på nyår. Elvispen kommer att gå varm – du vispar först äggulor med socker, sedan äggvitor och sist grädde som du marmorerar med Nutellan. Blanda med maränger och servera i glas eller skålar. Dekorera med mer Nutella, salta jordnötter och annat gott. Ställ in i frysen i tre timmar.

Skriv ut
Nutella semifreddo

Ingredienser

6 portioner
25
maränger
2
ägg
2 msk
strösocker
3 dl
vispgrädde
2 dl
nutella eller annan hasselnötskräm

Topping

rostade hasselnötter eller salta jordnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i marängerna.
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och byt nutella och välj laktosfri hasselnötskräm.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri erstättningsprodukt. Byt nutella mot mjölkproteinfri hasselnötskräm.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Therese

2021-07-22

Riktigt gott! Smakar nästan exakt som glassen 88:an.

Sofie

2021-05-04

Jag rörde nog ihop grädden och nutellan lite för mycket för det blev inte så marmorerat, mer likt nutellamousse. Smaken togs över lite av äggen tycker jag och jag föredrar nog nutellamousse framför det här, men det var gott med maränger till! Ringlade även en hel del nutella över efteråt också vilket också var en smakhöjare.

Elena

2021-02-06

För att svara på tidigare kommentar... jag gjorde den 3 dagar innan och ställde i frysen. Om man klär formen med plastfolje blir det superenkelt att välta och garnera i sista stunden med lite krossade maränger... den tinar upp snabbt så det räcker att ta fram strax innan man vill äta den👍🏽

Näringsvärde per portion

Energi 2142 KJ / 512 kCal
Fett 39 g
Salt 0.14 g
Kolhydrater 34 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept