Nutella semifreddo

59
12
Nutella semifreddo

En semifreddo med Nutella är lyxig nog att servera som efterrätt på nyår. Elvispen kommer att gå varm – du vispar först äggulor med socker, sedan äggvitor och sist grädde som du marmorerar med Nutellan. Blanda med maränger och servera i glas eller skålar. Dekorera med mer Nutella, salta jordnötter och annat gott. Ställ in i frysen i tre timmar.

Nutella semifreddo

Ingredienser

6 portioner
25 maränger
2 ägg
2 msk strösocker
3 dl vispgrädde
2 dl nutella eller annan hasselnötskräm

Topping

rostade hasselnötter eller salta jordnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i marängerna.
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och byt nutella och välj laktosfri hasselnötskräm.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri erstättningsprodukt. Byt nutella mot mjölkproteinfri hasselnötskräm.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Monika

2022-04-10

Kan bara sägas med ett ord. SUPERGOTT. Jag kan verkligen rekommendera detta goda . Lätt att göra. Alla kommer att älska det.👍🤩👍

Agneta

2021-12-06

För de som tror att det är fel att man ska vispa GULA och socker till hårt skum. Nej, det är helt korrekt. Det är inte maräng man gör, det är bas till semifreddo. Stor skillnad.

Charlotta

2021-10-04

Det är väl äggvitorna som ska bli ett hårt skum? Inte gulorna?

Näringsvärde per portion

Energi 2142 KJ / 512 kCal
Fett 39 g
Salt 0.14 g
Kolhydrater 34 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden