Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Nutella semifreddo

En semifreddo med Nutella är lyxig nog att servera som efterrätt på nyår. Elvispen kommer att gå varm – du vispar först äggulor med socker, sedan äggvitor och sist grädde som du marmorerar med Nutellan. Blanda med maränger och servera i glas eller skålar. Dekorera med mer Nutella, salta jordnötter och annat gott. Ställ in i frysen i tre timmar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krossa marängerna grovt.
  2. Separera äggulorna från vitorna.
  3. Vispa upp äggulorna i en skål med sockret till ett hårt skum.
  4. Vispa äggvitorna fluffiga i en annan skål.
  5. Vispa grädden fluffig, men inte får hårt. Rör ner nästan all nötkräm i grädden och rör om försiktigt så att den blir marmorerad.
  6. Blanda försiktigt ner äggulor, äggvitor och maränger. Häll upp smeten i glas, skålar eller en stor form.
  7. Ställ i frysen ca 3 timmar. Låt tina några minuter före servering (stor form tar lite längre tid att tina).
  8. Topping: Toppa gärna med lite extra nötskräm, rostade hasselnötter eller saltade jordnötter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i marängerna.
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och byt nutella och välj laktosfri hasselnötskräm.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri erstättningsprodukt. Byt nutella mot mjölkproteinfri hasselnötskräm.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 25 maränger
  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl nutella eller annan hasselnötskräm
Topping
  • rostade hasselnötter eller salta jordnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2142 kJ / 512 kCal