Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Jordgubbsmaräng

Recept på en enkel och helt otroligt god efterrätt med jordgubbar, grädde, yoghurt, florsocker, maränger och vit choklad. Jordgubbsmarängen är en smarrig efterrätt som passar både stora och små.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela jordgubbarna i fjärdedelar.
  2. Vispa grädden hårt och blanda den med yoghurt och florsocker.
  3. Varva maränger, jordgubbar och gräddyoghurten på 4 tallrikar (för 4 port). Riv lite choklad på toppen.

För alla

Jordgubbsmaräng är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 l jordgubbar
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk florsocker
  • 24 små maränger
  • 4 rutor vit choklad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?