Marängsviss med körsbärskompott, punschrussin och rostade mandlar
![Marängsviss med körsbärskompott, punschrussin och rostade mandlar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_173326/cf_259/marangsviss_med_korsbarskompott__punschrussin_och_rostade_mandlar.jpg)
En riktig lyxig dessert som passar att laga till många och bjuda på ett stort fat. Perfekt vid den stora middagsbjudningen. Punschrussinen och chokladkrämen kan med fördel förberedas dagen innan.
![Marängsviss med körsbärskompott, punschrussin och rostade mandlar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_173326/cf_259/marangsviss_med_korsbarskompott__punschrussin_och_rostade_mandlar.jpg)
Ingredienser
8 portioner
Punchrussin
1 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl punsch
1 dl gula sultanrussin
Körsbärskompott
500 g frysta körsbär
2 dl socker
saften av 1/2 citron
2 stjärnanis
2 msk majsstärkelse
Chokladkräm
2 dl vispgrädde
75 g hackad ljus choklad
75 g hackad mörk choklad
ca 1 krm salt
Till servering
1 paket vaniljglass (à 440 ml) med chokladbitar (t ex Magnum Pints Classic)
1 paket vaniljglass (à 440 ml) med choklad och mandel (t ex Magnum Pints Almond)
12 maränger
10 noblesse
1/2 dl hackade, rostade mandlar
2 stjälkar citronmeliss
För alla
Kontrollera innehållet i glassen och chokladsåsen.
I övrigt fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.
Gör så här
Tips
För en mer klassisk marängsviss toppa med vispad grädde och chokladsås.
Har du lagat receptet?
Kommentarer