Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Marängsviss med körsbärskompott, punschrussin och rostade mandlar

En riktig lyxig dessert som passar att laga till många och bjuda på ett stort fat. Perfekt vid den stora middagsbjudningen. Punschrussinen och chokladkrämen kan med fördel förberedas dagen innan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Punschrussin: Koka en sockerlag på vatten, socker och punsch. Häll över russinen. Låt stå i kylen över natten.
  2. Kompott: Koka upp körsbär, socker, citronsaft och stjärnanis. Låt koka på svag värme i 5 minuter. Blanda maizena med lite vatten och red av kompotten. Låt svalna i kyl.
  3. Chokladkräm: Koka upp grädden och slå över chokladen. Rör tills den blir slät och tillsätt salt. Låt stelna i kyl (minst 6 h).
  4. Till servering: Varva glass, kompott och punschrussin på ett stort fat. Spritsa eller klicka på chokladkräm. Dekorera med maränger, chokladflarn, mandlar, chokladsås och citronmeliss.

För alla

Kontrollera innehållet i glassen och chokladsåsen.
I övrigt fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.

Tips

För en mer klassisk marängsviss toppa med vispad grädde och chokladsås.

Ingredienser

Portioner: 8
Punchrussin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl punsch
  • 1 dl gula sultanrussin
Körsbärskompott
  • 500 g frysta körsbär
  • 2 dl socker
  • saften av 1/2 citron
  • 2 stjärnanis
  • 2 msk maizena majsstärkelse
Chokladkräm
  • 2 dl vispgrädde
  • 75 g hackad ljus choklad
  • 75 g hackad mörk choklad
  • ca 1 krm salt
Till servering
  • 1 paket vaniljglass (à 440 ml) med chokladbitar (t ex Magnum Pints Classic)
  • 1 paket vaniljglass (à 440 ml) med choklad och mandel (t ex Magnum Pints Almond)
  • 12 maränger
  • 10 noblesse
  • 1/2 dl hackade, rostade mandlar
  • 2 stjälkar citronmeliss
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer