Marängsviss med körsbärskompott, punschrussin och rostade mandlar

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Marängsviss med körsbärskompott, punschrussin och rostade mandlar

En riktig lyxig dessert som passar att laga till många och bjuda på ett stort fat. Perfekt vid den stora middagsbjudningen. Punschrussinen och chokladkrämen kan med fördel förberedas dagen innan.

Marängsviss med körsbärskompott, punschrussin och rostade mandlar

Ingredienser

8 portioner

Punchrussin

1 dl  vatten
1 dl  strösocker
1/2 dl  punsch
1 dl  gula sultanrussin

Körsbärskompott

500 g  frysta körsbär
2 dl  socker
saften av 1/2   citron
2   stjärnanis
2 msk  majsstärkelse

Chokladkräm

2 dl  vispgrädde
75 g  hackad ljus choklad
75 g  hackad mörk choklad
ca 1 krm  salt

Till servering

1   paket vaniljglass (à 440 ml) med chokladbitar (t ex Magnum Pints Classic)
1   paket vaniljglass (à 440 ml) med choklad och mandel (t ex Magnum Pints Almond)
12   maränger
10   noblesse
1/2 dl  hackade, rostade mandlar
2   stjälkar citronmeliss

För alla

Kontrollera innehållet i glassen och chokladsåsen.
I övrigt fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.

Gör så här

Tips

För en mer klassisk marängsviss toppa med vispad grädde och chokladsås.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Glace au four med browniebotten
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Sommartrifle med choklad
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad vit chokladglass med syrlig blåbärssoppa
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Clementinpannacotta
Betyg 4.4 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga