Marängsviss med körsbärskompott, punschrussin och rostade mandlar

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Marängsviss med körsbärskompott, punschrussin och rostade mandlar

En riktig lyxig dessert som passar att laga till många och bjuda på ett stort fat. Perfekt vid den stora middagsbjudningen. Punschrussinen och chokladkrämen kan med fördel förberedas dagen innan.

Marängsviss med körsbärskompott, punschrussin och rostade mandlar

Ingredienser

8 portioner

Punchrussin

1 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl punsch
1 dl gula sultanrussin

Körsbärskompott

500 g frysta körsbär
2 dl socker
saften av 1/2 citron
2 stjärnanis
2 msk majsstärkelse

Chokladkräm

2 dl vispgrädde
75 g hackad ljus choklad
75 g hackad mörk choklad
ca 1 krm salt

Till servering

1 paket vaniljglass (à 440 ml) med chokladbitar (t ex Magnum Pints Classic)
1 paket vaniljglass (à 440 ml) med choklad och mandel (t ex Magnum Pints Almond)
12 maränger
10 noblesse
1/2 dl hackade, rostade mandlar
2 stjälkar citronmeliss

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Glace au four med browniebotten
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Pavlova med körsbär och rostad vit choklad
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Noblessemöss
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chokladtapas med jordgubbssalsa
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad vit chokladglass med syrlig blåbärssoppa
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga