Marängsviss med körsbärskompott, punschrussin och rostade mandlar

3
0
Marängsviss med körsbärskompott, punschrussin och rostade mandlar

En riktig lyxig dessert som passar att laga till många och bjuda på ett stort fat. Perfekt vid den stora middagsbjudningen. Punschrussinen och chokladkrämen kan med fördel förberedas dagen innan.

Skriv ut
Marängsviss med körsbärskompott, punschrussin och rostade mandlar

Ingredienser

8 portioner

Punchrussin

1 dl
vatten
1 dl
strösocker
1/2 dl
punsch
1 dl
gula sultanrussin

Körsbärskompott

500 g
frysta körsbär
2 dl
socker
saften av 1/2
citron
2
stjärnanis
2 msk
majsstärkelse

Chokladkräm

2 dl
vispgrädde
75 g
hackad ljus choklad
75 g
hackad mörk choklad
ca 1 krm
salt

Till servering

1
paket vaniljglass (à 440 ml) med chokladbitar (t ex Magnum Pints Classic)
1
paket vaniljglass (à 440 ml) med choklad och mandel (t ex Magnum Pints Almond)
12
maränger
10
noblesse
1/2 dl
hackade, rostade mandlar
2
stjälkar citronmeliss

För alla

Kontrollera innehållet i glassen och chokladsåsen.
I övrigt fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

För en mer klassisk marängsviss toppa med vispad grädde och chokladsås.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer