Semifreddo med fläder och jordgubbar

Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat
3
Semifreddo med fläder och jordgubbar

Semifreddo betyder halvfryst på italienska är en glass gjord på bland annat ägg och vispad grädde – utan glassmaskin. Smaksätt den krämiga glassmeten med flädersaft och en sås gjord på färska jordgubbar för en somrig och svalkande dessert.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Semifreddo med fläder och jordgubbar

Ingredienser

8-10 portioner

Jordgubbssås

250 g  jordgubbar
1/2 dl  strösocker
3   stora ägg (à ca 70 g)
1 dl  strösocker
2 krm  vaniljpulver
250 g  mascarpone
3/4 dl  konc flädersaft
2 dl  vispgrädde

Till servering

jordgubbar
mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Fruktansvärt god och perfekt som efterrätt en varm sommardag

Sofie

2021-06-30

En väldigt bra och lite ovanlig efterrätt om man har flädersaft tillhands. Något söt, minska lite på socker om du gillar det syrligt.

Mirjam

2021-06-25

Så fantastiskt gott !

Catarina

2021-06-24

Testa liknande recept

Semifreddo med rostad vit choklad och hallon
Betyg 4.7 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsblixt
Betyg 2.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbstiramisu
Betyg 4.8 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonsorbet fylld med vaniljmascarpone på chokladkexbotten
Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Trifle med pepparkaka
Betyg 4.4 av 5.
54 personer har röstat
Under 15 min att tillaga