Semifreddo med fläder och jordgubbar
Semifreddo betyder halvfryst på italienska är en glass gjord på bland annat ägg och vispad grädde – utan glassmaskin. Smaksätt den krämiga glassmeten med flädersaft och en sås gjord på färska jordgubbar för en somrig och svalkande dessert.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
8-10 portioner
Jordgubbssås
250 g jordgubbar
1/2 dl strösocker
3 stora ägg (à ca 70 g)
1 dl strösocker
2 krm vaniljpulver
250 g mascarpone
3/4 dl konc flädersaft
2 dl vispgrädde
Till servering
jordgubbar
mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fruktansvärt god och perfekt som efterrätt en varm sommardag
Sofie
2021-06-30En väldigt bra och lite ovanlig efterrätt om man har flädersaft tillhands. Något söt, minska lite på socker om du gillar det syrligt.
Mirjam
2021-06-25Så fantastiskt gott !
Catarina
2021-06-24