Chokladbollar med apelsin och kokos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chokladbollar med apelsin och kokos

Smaksätt chokladbollarna med apelsin och kokos för en mumsig vuxenvariant av allas vårat favoritbakverk. Byt ut apelsinlikören mot apelsinsaft om även barnen vill smaka på de beroendeframkallande små godingarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20-30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta kokosen i en torr stekpanna på medelvärme tills den får lite färg. Låt svalna.
  2. Rör ihop smör, socker, apelsinskal, likör, kakao och salt till en jämn smet. 
  3. Blanda ner havregrynen och den rostade kokosen. Låt stå i kylen ca 15 minuter.
  4. Rulla smeten till bollar och rulla i kokos.

För alla 

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregrynen mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per styck på 20 stycken.

Ingredienser

Portioner: 20-30 st
  • 1 1/2 dl riven kokos (+ extra att rulla bollarna i)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 msk finrivet apelsinskal
  • 1 msk apelsinlikör eller apelsinsaft
  • 3 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl havregryn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 390 kJ / 93 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept