Semifreddo med apelsin

Betyg 5 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Semifreddo med apelsin

Den italienska efterrätten semifreddo är en variant på glass med vispad grädde och en konsistens av fryst mousse. Smaksätt semifreddon med apelsin och apelsinlikör och toppa med riven mörk choklad för en efterrätt som för tankarna till romerska bågar.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023

Semifreddo med apelsin

Ingredienser

10-12 bitar
3 stora ägg (à ca 70 g)
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl strösocker
250 g mascarpone
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk färskpressad apelsinjuice
3 dl vispgrädde
2 msk apelsinlikör
100 g hackad mörk choklad

Gör så här

06:00:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Väldigt god dessert. Bra att kunna förbereda. Lade till extra apelsinbitar runt glassen.

    Annika

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar och utan choklad och apelsinskal till dekoration.
Energi1444 KJ / 345 kCal
Fett26 g
Salt0.5 g
Kolhydrater22 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Jordgubbsblixt
    Betyg 2.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Semifreddo med fläder och jordgubbar
    Betyg 4.1 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladbollar med apelsin och kokos
    Betyg 3.9 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Apelsinparfait med choklad och mandel
    Betyg 4.6 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad