Sellerisallad med gravad äggula

En gurksallad med rotselleri, hemmagjord majonnäs, örter och riven gravad äggula fungerar utmärkt som en annorlunda och smakrik sallad till middagen, eller kanske som tillbehör på påskbordet? Äggen tar lite tid att förbereda men är väl värd väntan.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Ingredienser
4 portioner
Gravade äggulor
2 äggulor
1 dl strösocker
1 dl salt
Sallad
1 äggula
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk dijonsenap
1 dl neutral rapsolja
salt
svartpeppar
1/2 gurka
200 g rotselleri
3 stjälkar stjälkselleri
2 msk hackad färsk persilja
2 msk hackad färsk dill
Gör så här
03:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1116 KJ / 266 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein3 g
Kommentarer
Kan man äta rätten som en egen förrätt, eller behöver man lägga till eller ändra något för det?
Andreas
2025-07-04Hej Andreas! Jag tycker absolut man kan äta den som en förrätt. Om du skulle vilja lägga till något så tycker ja att räkor eller kallrökt lax passa. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
2025-07-07Är äggulorna råa när man börjar på steg 1 eller ska man börja med kokta ägg? Med steg 1 menar jag "Gravade äggulor: Blanda socker och salt i en burk, ta ut....".
Nanna marie
2024-06-17Hejsan! Äggulorna ska vara råa, så lägg ner dom riktigt försiktigt. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-06-18Jättegod sallad till påsk!
Helen
2022-04-12