Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Selleri- och tomatsoppa med olivhack

Denna matiga selleri- och tomatsoppa med kajennpeppar avnjuts toppad med mumsigt olivhack som pricken över i:et! Medan soppan kokar hackar du oliverna och blandar med osten. Servera och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär sellerin i små tärningar. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  2. Fräs selleri och purjo i oljan i en gryta. Häll över tomaterna och buljongen. Tillsätt honungen och låt soppan koka ca 15 min. Smaka av med salt och kajennepeppar.
  3. Hacka oliverna och blanda med osten. Servera soppan med olivhacket som var och en får klicka i sin tallrik. Bröd är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rotselleri (à 450 g)
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 1 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 7 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 3/4 krm kajennpeppar
  • 10 gröna oliver
  • 10 svarta oliver
  • 1 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 12204 kJ / 290 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden