Selleri- och tomatsoppa med olivhack
Denna matiga selleri- och tomatsoppa med kajennpeppar avnjuts toppad med mumsigt olivhack som pricken över i:et! Medan soppan kokar hackar du oliverna och blandar med osten. Servera och njut!
Ingredienser
4 portioner
1 rotselleri (à 450 g)
1 purjolök
1 msk olja
1 förp passerade tomater (à 500 g)
7 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)
1 msk honung
1/2 tsk salt
1/2 - 3/4 krm kajennpeppar
10 gröna oliver
10 svarta oliver
1 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi12204 KJ / 290 kCal
Fett14 g
Kommentarer
Jag får förtydliga mig. Jag köper alltid ekologiskt och det finns inte i 500g förpackning. Tidigare var coops Änglamark 500g men den ur nu bara 400g. Det var så jag menade men soppan är lika fullt mycket god.
Eva-maria
2018-04-25Enkel och god soppa. Nu finns det ju inte 500g förpackningar med tomat längre t.om. Icas egna är bara 390g. Det gör väl inte så mycket man kan ju ha i lite tomatpuré också. Soppan är ganska tjock nästan en soppgryta och det gillar vi.
Eva-maria
2018-04-24Hej Eva-Maria! Jo, det finns faktiskt passerade tomater i 500g förpackningar, både icas egna märken och andra. Men annars kan man absolut tillsätta tomatpuré och vatten. Hälsningar Elin
Redaktionen
2018-04-25Olivhacket är pricken över i. Enkel och nästan festlig soppa.
Anna
2005-09-29