Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Selleri- och köttfärsgratäng med curry

Denna gratäng med förvällda selleristrimlor ihop med köttfärsröra är supersmarrig och gräddas i ugn täckt med riven ost. Avnjut den currykryddade selleri- och köttfärsgratängen med potatis och grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär sellerin i strimlor. Förväll strimlorna i lätt saltat vatten i en kastrull några min. Låt rinna av i ett durkslag.
  2. Blanda färsen med ägg, grädde och vatten. Krydda med vitlök, curry, salt och peppar. Lägg hälften av rotselleristrimlorna i en lättsmord ugnssäker form. Fördela färsen över och lägg på resten av strimlorna. Strö över osten. Grädda i 200°C, ca 30 min.
  3. Servera gratängen med kokt potatis eller ris och en grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rotselleri
  • 400 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl grädde
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 1/2 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1880 kJ / 450 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden